Почетен гражданин на Враца подкрепи Красимир Богданов

Почетен гражданин на Враца подкрепи Красимир Богданов

25 септември 2019  |   0 коментара

Професорът по геология в Българската академия на науките и почетен граждани на Враца Ангел Кунов подкрепи кандидатурата на Красимир Богданов за кмет на Община Враца. Известният учен пристигна в офиса на Патриотите с красиво градинско цвете, за което заръча да бъде засадено и грижливо оглеждано – така, както трябва да се полагат грижи и да се уважава всеки жител на община Враца.

Професорът пожела успех и на кандидатите за общински съветници от листата на ВМРО – Българско национално движение.

Ангел Кунов е български геолог и общественик, професор, доктор на геологическите науки. Роден е през 1941 г. във Враца. Завършва геология и геохимия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира в Москва и Иркутск. Член на Българска академия на науките, ръководител на много международни експедиции, автор и съавтор на няколко книги, посветени на геологията, публикувал над 100 научни изследвания.

Ангел Кунов е почетен гражданин на Враца от 2009 г. Носител е на наградата на Областния комитет на ВМРО „Будител на годината“ за 2014 г.

Той е един от инициаторите за изграждане на мемориал на жертвите от англо-американската бомбардировка и загиналите врачани във Втората световна война, а също така и на паметника на загиналите в наводнението в гр. Враца на 1 май 1966 г. Автор е на експозициите от минерали „Даменна дъга“ в Регионалния исторически музей и в кабинета по география на СУ „Христо Ботев“, за които дарява личната си колекция.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *