Последователно поведение и принципни позиции водят до увеличеното влияние на ВМРО в област Добрич

Последователно поведение и принципни позиции водят до увеличеното влияние на ВМРО в област Добрич

04 април 2019  |   0 коментара

Не разчитаме на съмнителни финансови ресурси, а на собствените си сили и на подходящи хора без тъмно минало за ключовите позиции, заяви народният представител Йордан Йорданов

Избирането ми за член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО от последния редовен конгрес е резултат от отличната работа на структурите на Организацията в Добричка област.

Това заяви в ефира на радио „Добруджа” народният представител Йордан Йорданов.

В отговор на въпрос от водещия той разкри причините за успехите, постигнати от ВМРО в Добричко през последните години:

Преди всичко разширеното влияние на ВМРО в областта се дължи на последователното ни поведение през годините, отстояване на принципни позиции, отказа да правим компромиси с убежденията си и стремежа ни да защитаваме интересите на гражданите, стига те да са лоялни и да поставят справедливи искания. Разчитаме на собствените си сили, а не на съмнителни финансови ресурси от хора, които впоследствие биха оказвали негативно влияние върху нашата политика на местно ниво. Залагаме на подходящите хора, с достатъчно авторитет и без тъмно минало за ключовите позиции. Затова и в момента можем с удовлетворение да отчетем, че ВМРО разполага с областен управител, по-скромното ми мнение изключително правилно и точно кадрово решение, народен представител и седем общински съветници в Балчик, Добрич и Тервел.

Йордан Йорданов констатира, че това е резултат от последователната и упорита работа на хората в местните структури и надграждането на резултата при всяко следващо явяване на местни избори.

Като се върнем назад в годините ще видим, че почти винаги през последните две десетилетия ВМРО участва със собствена листа за общински съветници на местните избори в Добрич и областта. За нас това винаги е било първо възможно решение и не сме се притеснявали да се явим на избори сами, защото можем открито да погледнем хората в очите и няма от какво да се срамуваме, посочи народният представител.

Помолен да коментира предстоящите през есента местни избори, Йорданов заяви:

Темата за наша кандидатура за кмет стои открита. Все още е рано да говорим за края на октомври, още повече когато не е сигурно как ще се развие политическата ситуация в страната след евроизборите. Така или иначе сме близо до момента, в който ще издигнем и собствен кандидат за кмет, който не просто да участва на олимпийския принцип, а и да има някакви шансове за успех.

Дори и да не стане на предстоящите избори, много скоро ще предложим на нашите съграждани подходяща кандидатура за кмет, добави народният представител.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *