Поредна победа за ВМРО и българите – без джамия в с. Лъкавица

Поредна победа за ВМРО и българите – без джамия в с. Лъкавица

20 март 2019  |   0 коментара

Евродепутатът Ангел Джамбазки получи отговор от Окръжна прокуратура - Пловдив по повод негов сигнал, подаден април 2018 г. за скандален проект за джамия в с. Лъкавица, общ. Лъки, обл. Пловдив. Преписката е прекратена, защото липсва предмет на проверка, тъй като кметът на община Лъки е оттеглил заповедта си, с която се постановява даряване на терен на мюсюлманското настоятелство. То пък е щяло да ползва терена за възстановяване на джамията в село Лъкавица. До тази победа за жителите на селото се стигна след като българският евродепутат Ангел Джамбазки откликна на призива на местните и ги подкрепи в битката срещу изграждането на мюсюлмански молитвен дом.

Случаят: кметът на община Лъки Валентин Симеонов от ДПС и неговият брат Стефан Симеонов – представител на „Мюсюлманско настоятелство – общ. Лъки извършват неправомерни действия, касаещи инвестиционни намерения за изграждане на молитвен храм в с. Лъкавица, както и по отношение неправомерното отстраняване на кметския наместник на селото.

Припомняме, че жителите на селището са получили обявление с № К-564 от 29.11.2017 г. на общинската администрация на град Лъки, с която се съобщава на същите, че със заповед № 208 от 23.11.2017 г. на кмета на община Лъки е одобрено изменение на околовръстния полигон на с. Лъкавица.

Възложител на одобрения от кмета проект е „Мюсюлманско настоятелство“ – гр. Лъки, което е представлявано от Стефан Чавдаров Симеонов – брат на кмета на гр. Лъки, а именно Валентин Чавдаров Симеонов, избран от листата на ДПС.

Одобреният и потвърден с решението на същия проект се състои в попълване на кадастралния план на с. Лъкавица с построяване на джамия и прилежащи постройки на същото място. Това се случва със съмнително финансиране от т.нар. „Мюсюлманско настоятелство“.

Очевидно е, че след намесата на ВМРО, в лицето на заместник-председателят Ангел Джамбазки, се стига до оттегляне на заповедта на кмета от ДПС. Това е победа за ВМРО, това е победа за хората в селото. ВМРО няма да спре да се противопоставя на подобни опити за насилствено построяване на джамии там, където не са необходими.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *