Пореден сигнал за силния шум от джамията в София

Пореден сигнал за силния шум от джамията в София

18 август 2017  |   0 коментара

Столичният общински съветник от ВМРО Димитър Антов внесе пореден сигнал до Районна здравна инспекция (РЗИ) – София по повод шума от високоговорителите на джамията „Баня баши“ по време на молитва.

Съветникът изказва благодарност към служителите на РЗИ, които своевременно са реагирали на предните му сигнали и са направили необходимите замервания на силата на шума.

Проблемът е, че шумът намалява само временно – докато органите извършват проверките

Надявам се, че РЗИ – София ще продължи контрола върху шума от високоговорителите и ще бъдат наложени санкции (според закона), като по този начин ще има някакъв ефективен контрол и безотговорното и нагло поведение на главното мюфтийство ще бъде наказано,  а спокойствието на гражданите на столицата ще бъде възстановено, призовава в сигнала си Антов.

Текст на документа >>>

До директора на РЗИ - София

Д-р Данчо Пенчев

СИГНАЛ

от Димитър Борисов Антов,

oбщински съветник в Столичен общински съвет,

гр. София, ул. „Париж“ 3, стая 10

Уважаеми господин директор,

Сигнализирам Ви за рязкото увеличаване на шума, идващ от говорителите на джамията „Баня баши“ в София, през последните 5 дни при провеждането на молитвите,.  

След предишния ми сигнал РЗИ – София реагира светкавично и още на втория ден бях потърсен от Ваши служители, като те изявиха желание да измерят стойностите на шума от джамията. Направихме няколко срещи с тях, а на 11 и 12 август бяха направени замервания от 8 екипа на дирекцията, за което искам да Ви благодаря. Шумът от джамията бе намален временно - докато траят тези проверки, но веднага след тях всичко е по старому.

В наредба №1 за обществен ред на територията на Столична община, глава втора ясно е регламентирано използването на озвучителни системи и други електронни устройства (включително за религиозни цели) и кога те нарушават обществения ред и спокойствието на гражданите.

Надявам се, че РЗИ – София ще продължи контрола върху шума от високоговорителите и ще бъдат наложени санкции (според закона), като по този начин ще има някакъв ефективен контрол и безотговорното и нагло поведение на главното мюфтийство ще бъде наказано,  а спокойствието на гражданите на столицата ще бъде възстановено.

17.08.2017 г.                                                                        С уважение:

гр. София

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *