Д-р Калин Поповски: Проблемите за Плевен започват след затварянето на предприятията в града

05 октомври 2019  |   0 коментара

Колегите от „Атака“ живеят в стари политически реалности. Те не могат да преживеят активите, които трупа ВМРО.

Това заяви кандидатът за кмет за Плевен от ВМРО д-р Калин Поповски в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ако се стигне до балотаж в Плевен, а ВМРО не участва в него, ще подкрепим кандидата на ГЕРБ. Повече от половината хора в Плевен искат нов кмет, заяви той.

Плевен има много социални и битови проблеми, затова е нужно усилено сътрудничество с правителството. Нуждаем се от завършване на големите инфраструктурни проекти. Тържествено бе обещано от премиера, че до края на годината магистралата ще стигне до Плевен. Има доста сериозен медицински туризъм в града, посочи кандидат-кметът.

Според него основният проблем за града започва след затварянето на предприятията в Плевен преди години. Градът ни за около 30 години обезлюдя със 60 000. Това е демографски колапс. В Плевен може да се развият различни видове индустрия. Има няколко големи шивашки фабрики, посочи той.

Когато магистралата дойде до Плевен, трябва да се помисли дали не може да се ползва едно от старите летища край града за карго летище. Ако тези проекти се реализират, младите хора ще се върнат, убеден е Поповски.

Престъпността не е основният проблем в района. По-голям проблем създават незаконните сметища, каза още кандидатът за кмет.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *