Помагало от Царство България издаде ВМРО

Помагало от Царство България издаде ВМРО

28 март 2014  |   0 коментара

В началото на април ВМРО започва кампания, насочена към учениците. Начинанието цели задълбочаване на знанията на децата по българска история и възпитаване на родолюбие у тях.

За целта Организацията преиздаде помагало от времето на Царство България, разпространявано до 1933 г. То е предназначено за кабинетите по история в цялата страна и ще бъде раздавано безплатно за нуждите на училищата.

Историческото пособие проследява родната история от основаването на българската държава през 681 г. до Първата световна война. Помагалото, с размери 200 х 70 см., съдържа цветни портрети на значими личности, карти и информация.

Всяко училище, което желае да получи пособието, може да се свърже с централата на ВМРО в София на тел. 02/980 25 82 или с представител на Организацията за съответното населено място.

Колекционерите, желаещи да притежават ценния плакат, могат да го закупят от търговската мрежа.

Това е поредна инициатива, чрез която ВМРО подкрепя историческото образование на подрастващите. През 2006 г. бе издаден патриотичен буквар за най-малките - посредством красиви илюстрации децата учеха азбуката, свързвайки всяка буква с една бележита историческа личност от родната история.

Разгледайте помагалото в по-голям размер тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *