Половината от средствата за изграждането на паметник на Левски в Русе са събрани

Половината от средствата за изграждането на паметник на Левски в Русе са събрани

09 април 2019  |   0 коментара

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в благотворителна вечер, посветена на изграждането на паметник на Апостола на свободата в Русе.

В приветствието си към присъстващите той отбеляза, че е изключително радостен, че вижда толкова много хора, обединени от една наистина достойна кауза.

Ние поставихме началото на нещо, което ще остане за бъдещите поколения. Благодаря на всички, които се включиха днес и продължават да подкрепят това благородно начинание по един или друг начин. Вярвам, че заедно ще успеем, каза Галин Григоров.

Гостите имаха възможност да се насладят и на великолепните музикални изпълнения на възпитаници от Националното училище по изкуствата в Русе „Проф. Веселин Стоянов“, като репертоарът включваше „Цигански напеви“ от Сарасате, „Соната опус 13 ла мажор“ от Форе и Фантазия „Кармен“ от Бизе.

По време на събитието беше разигран и благотворителен търг, като сред предложените предмети бяха портрети на Левски и Раковски, картини на русенската художничка Боряна Стефанова, шевна машина LUNA от 1890 г., китайска ваза, както и футболна топка с автографите на футболистите от „Дунав“ Русе.

Инициативата, която се проведе на 08.04. вечерта в зала „Европа“ на Доходното здание, се осъществи под патронажа на областния управител Галин Григоров и се реализира със съдействието на местните клубовете на Ротари, Лайънс и Зонта, както и с подкрепата на Община Русе и Общинския съвет.

На най-мащабната до сега инициатива за събиране на средства за изграждането на паметник на Дякона присъстваха инициаторът на идеята народният представител Искрен Веселинов, заместник-кметът по комунални дейности на Община Русе Наталия Кръстева, както и множество представители на бизнеса и неправителствения сектор от региона.

Към момента са събрани почти 70 000 лева, което е близо половината от необходимата сума за изграждането на дълго очаквания монумент, като приносът на снощната инициатива е 10 000 лева.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *