Подписка за раждаемостта търси подкрепа от 100 хиляди души

07 април 2015  |   0 коментара

Петиция в интернет събира подкрепа за раждаемостта. Това съобщи нейният инициатор народният представител от „Патриотичен фронт“ Искрен Веселинов на пресконференция в Русе.

Той разясни, че причината е в липсата на подкрепа за специалните данъчни мерки за поощряване на раждаемостта на социализираните и работещи българи, внесени от коалиция Патриотичния фронт в Народното събрание.

Целта бе тези семейства, които от десетилетие не получават детски надбавки, защото беше сложен един срамен праг от 350 лв., да могат да се възползват по друг начин и да заделят пари за децата си, коментира Веселинов.

Депутатът добави, че идеята на закона е родителите да могат да приспадат от дължимите данъци по 2 400 лв. за всяко дете на година, като по този начин спестят за децата си онова, което други получават като детски надбавки.

Въпреки че на думи всички казваха колко е добър този законопроект, той не бе приет, след като 115 гласуваха с „въздържал се“. Целта ни е до октомври да съберем подкрепата на над 100 000 души в интернет, за да докажем чрез един своеобразен интернет референдум необходимостта от тази мярка. За разлика от маргиналните слоеве, така наречената средна класа повече от десетилетие не получава никаква държавна подкрепа за отглеждане на децата си. Хората на практика не чувстват ангажимента на държавата към техните деца, а демографският проблем продължава. За справка в първото тримесечие на 2015 г. има с 1 000 деца по-малко от същия период на 2014 г., сподели Веселинов.

Той коментира и другите си законодателни инициативи, като например предложението за поправка в НПК за отпадане на т. нар. съкратено следствие при особено тежки престъпления.

Повод е случая с убийството на Вероника във Велико Търново, което бе извършено от рецидивист, вече лежал в затвора за убийство, но освободен, каза още Веселинов, като уточни, че вече е внесена законодателна инициатива в Народното събрание.

Подпишете подписката в подкрепа на раждаемостта тук>>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *