Победа за ВМРО! Патриотите бранят българите от битовата престъпност

08 май 2019  |   0 коментара

Всеки гражданин ще може да защитава себе си и собствеността си от престъпниците.

Поредна победа в Народното събрание. Единодушно със 106 гласа „за“ беше прието на първо четене предложението ни за промяна в Наказателния кодекс. Промените целят разширяване на пределите на неизбежната отбрана и отпадането на т.нар. маловажни кражби. Законопроектът е внесен от заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов и група народни представители.

Чрез тези промени имаме възможността да разрешим огромен 30-годишен проблем в България. В последните 30 г. определени групи от хора безчинстват срещу възрастните, срещу собствеността и върху личността на българите. За съжаление в тези години и съдебната система, и българските политици реагираха твърде либерално.

Това заяви народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов от трибуната в парламента по време на обсъждането.

Според Ангелов политиците са длъжни да поемат отговорност и да застанат на страната на българските граждани, в защита на сигурността им, срещу битовата престъпност. Ние трябва да браним сигурността на българите. Всеки българин трябва да има право да защити живота и собствеността си. Не може по малките населени места маргинални типове да влизат в дворовете на хората и да крадат кокошки и това да е маловажно престъпление. Не! Тези хора трябва да лежат в затворите, категоричен бе патриотът.

Не може такива престъпници да са по улиците да изнасилват, убиват и крадат, а политиците да си затварят очите. Ние от „Обединени патриоти“ искаме всички парламентарни групи да заявят, че подкрепят тези предложения, заяви Юлиан Ангелов.

Той допълни, че в последните години има предприети мерки, но народните представители трябва да дадат законовата форма.

Не можело да обвързваме имуществото с това дали човешкият живот е защитен.  Извършителите на подобни престъпления трябва да знаят, че ще лежат в затвора дори и за кражба на един буркан зимнина, категоричен е депутатът.

В заключение Юлиан Ангелов, който е втори в кандидатската листа на ВМРО за евроизборите, посочи, че с приемането на законопроекта на първо четене народните представители показват, че работят за разрешаване на проблемите на българите и застават в защита на тяхната сигурност.

Текст на приетото предложение >>>

Видео от изказването на Юлиан Ангелов >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *