Писмото на ЕСПЧ е пожелателно – премахването на постройките трябва да продължи

Писмото на ЕСПЧ е пожелателно – премахването на постройките трябва да продължи

14 юли 2015  |   2 коментара

Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) „бил решил“ да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен.

Това се посочва в позиция на ВМРО по повод писмо до българското правителство, изпратено от секретаря на отделението на ЕСПЧ в Страсбург.

Категорично възразяваме местната администрация и държавната власт да се съобразяват с това „писмо“ и да отлагат възстановяването на законността и спазването и прилагането на българските закони еднакво за всички български граждани, категорични са от ВМРО.

Според ръководството на партията въпросното писмо има пожелателен характер и няма силата на юридическия термин „присъдено нещо“.

Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България. Настояваме това писмо да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена, посочват още от партията на Красимир Каракачанов.

Твърдим, че спирането на премахването на незаконните постройки в циганските катуни, на основата на това писмо, ще представлява дискриминация спрямо правата и законните интереси на останалите български граждани. Особено на тези, на които са били премахнати незаконни строежи, продължава позицията на ВМРО.

Припомняме, че грантовите правозащитници използваха точно същия метод, за да спрат премахването на незаконни цигански постройки в квартал „Баталова воденица“ в столицата. В резултат на това и днес български граждани не могат да ползват своя законна частна земя, за която плащат данъци, защото е окупирана от незаконно построен катун.

Чрез своя член в Европейския парламент Ангел Джамбазки ВМРО ще се обърне към Европейската комисия и ЕСПЧ с питане относно дискриминацията по етнически признак над български граждани, чиито имоти, права и законни интереси са нарушени заради съществуването на циганските катуни. 

Заставаме твърдо зад исканията и справедливия протест на жителите на община Гърмен срещу узаконяването на беззаконието. Настояваме незаконно окупираната от жителите на катуна земя да бъде освободена, заявяват още от партията.

Предлагаме на авторите на това искане към ЕСПЧ нагледно да ни покажат пример за интеграция и да оправдаят милионите евро, които „усвоиха“ за фалшива „ромска интеграция“. Нека поканят обитателите на незаконните постройки в катуна над Марчево да поживеят при тях на домашните им адреси, завършва позицията на ВМРО.

Коментари

 • Валентина Василевна Дукова

  юли 15, 2015 в 11:04

  Г-н Каракачанов, аз съм напълно съгласна с Вашата гледна точка. До кога тези, които не искат да се интегрират да "висят" на нашите шии?! Не можеш да дадеш на човек нещо, което той не иска да вземе. Хората са наясно, че и в провителството, и в Парламента се играят игри и игрички. Аз живея в центъра на Пловдив, до "Аджисан" махала. Не можете да се представите какво съседство имаме, макар, че тези, които са до нас, уж са по- богати. Те са занимават с наркотици( това го знаят всички, но мълчат), по цял ден "щракат с пръсти". Вечер излизат по 10- 15 човека малолетни, събират се пред кооперацията и ,нали знаете, как "тихо" говорят. Ние на следващият ден сме на работа, но да се спи в това топло време на отворен прозорец е просто невъзможно. Много пъти сме се оплаквали на полицията. те идват, говорят дружески с гамените и отпрашват. така всяка вечер. А тези бандички стават все по- многобройни.
  На площада има сложени три големи контейнера за смет, те обслужват циганите. Контейнерите влизост до разкопките, там спират и международните рейсове. И какво смятате правят циганите?! Те не ползват контейнерите, а всичко хвърлят извън тях. За тях няма оправия! Каква интеграция!
  И още искам да Ви попитам защо на всички български празници няма представители от ДПС? Прави ми впечатление, че никога не присъстват на такива тържества нито Л. Местан, нито който и да е от тяхната ...
  Защо не се реагира на изказването на Местан че "за съжеление трябва да говоря на български?!" Няма ли правна фигура да го санкционират за това? И въобще няма доверие в тези, които "правят политика". Да Ви кажа честно винаги има съмнение в действията на всички депутати и министри, когато нещо обещават или просто говорят. Имайте предвид,че това е мнение на много хора. Не вярвям,че не го знаете. Кажете ми за кого да гласуваме?! Получава се "преоблякъл се Илия, пак в тия". Едно нещо не е напрвено. Българите са обидени за това ,че ги смятат за хора"втора ръка". Нека някой действително да направи нещо за своя народ, даже ако са и цигани, но когато те работят, учат и говорят български както трябва. Това ,което мисля, има още много неща, но не вярвам, че нещо ще се промени. Вечните интириси- това е статутково в нашата страна. За сега никой не иска да бъде това , за което умряха толкова достойни българи. Знаете, че всичко се заплаща рано или късно. Всеки после застава пред своята съвъст и трудно да излъжеш себе си!

 • Нарцис Петрова

  август 03, 2015 в 8:34

  Суверенните държави не се подчиняват на чужда юрисдикция. Няма такъв случай.
  Някога САЩ да се е влияел от решение на чужди съдилища?
  Или Франция?
  Просто кажете в прав текст, че не сме суверенна държава.
  Нямаме независимост и когата човек говори истината, се намира и решение.
  По простата причина, че нарича нещата с истинските им имена.

  Признайте факта, че нямаме независимост. Това ни дава моралното право да искаме свобода от чуждото управление.
  Всички народи имат право на свобода и независимост на земята, на която са живели милиони поколения техни прадеди. Ние също.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *