Петрова: Религиозна пропаганда в детска градина е недопустима

Петрова: Религиозна пропаганда в детска градина е недопустима

10 септември 2015  |   0 коментара

„Най-добрият подарък, който един родител може да направи на детето си е доброто възпитание! Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си!"

Да впечатляваш родители с текстове от Корана е странен, дори опасен подход. Това се случва в столичното учебно заведение „Калина“ в кв. „Ботунец“, район „Кремиковци“. Цитатът от религиозната книга е поставен на входната врата на детската градина, а до вчера и на официалната им електронна страница.

Това посочва в коментар на личната си страница народният представител и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Не може да замениш нуждата от образование с религиозна пропаганда. Това е в разрез с българското законодателство. Към момента българският парламент не е регламентирал възможност за вероучение в детските и образователни заведения, изразява възмущението си тя.

Петрова припомня, че в Конституцията ни е записано, че традиционна религия в Република България е източноправославието. Друг закон – този за закрила на детето, третира религиозната пропаганда сред деца като недопустима. Как така ръководството на общинска детска градина, издържана от държавния бюджет, си позволява да пренебрегва законодателството и да отваря вратите си за религия, независимо каква е тя?

Ако не нуждата от образование, а религия е причината за изпращането на деца в градини, то значи имаме сериозен проблем, категорична е тя.

Пълен текст на коментара четете тук >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *