Петрова за фрапиращ случай в Разград

15 ноември 2016  |   0 коментара

В ефира на „Делници“ по ТВ „Евроком“ народният представител от Патриотичния фронт Султанка Петрова изнесе информация за частен случай с нарушени права на деца. Става дума за три деца от Разград, които са отнети от баща си и са настанени в институция. Всичко се случва на 18 октомври следобед, когато полицаи влизат в дома на семейството в Разград и извеждат от дома две от децата, които са близначета, а бащата е задържан. По същото време третото дете в семейството е взето от училище насила от социални и полиция.

Бащата на децата търсеше подкрепа от някой, който да му помогне в този момент. Децата не искат да живеят с майката. Те искат да бъдат при баща си, коментира Султанка Петрова, която е потърсена за помощ и съдействие от бабата и бащата на децата.

С включване по телефона бабата на децата информира, че не знае чие е това решение за отнемане. По думите ѝ отнемането на децата е вандалски акт, тъй като никой не е уведомил бащата къде водят децата му. След като голямото дете е било отнето, то успява да се свърже с баба си по телефона и да ѝ каже, че социалните го водят към Русе. Служителка му отнема телефона и разговора прекъсва. До 21 октомври децата са били настанени на едно и също място, но оттогава са разделени и не са се виждали.

Бащата на децата Димитър Тодоров също се свърза по телефона. Към момента той все още е под домашен арест, по обвинение, че в продължение на година и половина не се е грижил за децата си. Той ще бъде под арест, докато преценят компетентните органи.

Докладът от социалните е написан без да посетят дома на семейството. В момента бащата няма достъп до децата и не може да ги види. В докладите на службите е посочено, че трите деца искат да живеят при баща си.

Имам пълни условия за отглеждане на децата, заяви бащата. Големият син е настанен при циганска фондация в Русе. В основата на моя проблем стоят частните фондове, които получават пари от европроекти.

Д-р Петрова определи този случай като „зловещ“. Децата не бива да се превръщат в заложници на отношенията между родилите си, каза още тя.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *