Петрова: За справяне с битовата престъпност е нужна политическа воля

Петрова: За справяне с битовата престъпност е нужна политическа воля

31 март 2017  |   0 коментара

Необходима е политическа воля и спазване на законите, за да живеем в стабилна държава без престъпност и посегателства върху възрастните хора.

Това каза днес в рубриката „Очи в очи с д-р Петрова” в предаването „Законът и Темида” на БНР д-р Султанка Петрова, народен представител в 43 НС, председател на Националната женска организация на ВМРО.

Българските политици имат дълг към възрастните хора в България. Издевателствата вече станаха ежедневие. Битовата престъпност в малките населени места и по-големите градове говори за липса на организирани мероприятия и мерки за сигурност от страна на институциите, които трябва да се грижат за спокойствието и сигурността на гражданите, каза Петрова. 

Според нея важен приоритет трябва да бъде съдебната реформа в името на интересите на българските граждани. Трябва да има полицейско присъствие и охрана за възрастните хора и в малките населени места. Факторите, които днес обуславят битовата престъпност са макроикономиката, социалния фактор, недостатъчната превенция на престъпността от страна на МВР, недоверието в институциите, липсата на адекватна намеса в държавата.

Наложително е този бич на българското съвремието – битовата престъпност,  да бъде изкоренен. ВМРО нееднократно предлага мерки за ограничаване на битовата престъпност. Една от тях е бивши военни и пенсионирани полицаи да могат да отговарят за защитата на населението по малките населени места, посочи председателят на НЖО.

Според Султанка Петрова за справяне с проблема да нужни съпътстващи политики като в социалната сфера. Защото сега сме свидетели на компактни маргинализирани общности, които тормозят възрастните по малките населени места. Също фактор, който влияе е демографската политика, както и образованието, допълни тя.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *