Патриотът Юлиан Ангелов: По времето на Тодор Александров никой не би си и помислил да предава националните интереси на българите в Сърбия

08 юни 2018  |   0 коментара

Ако г-н Дончев живееше в едни други времена – по времето на Тодор Александров, нямаше да си помисли да предава по този начин българските национални интереси в Сърбия. Това е срам и позор! Оставка!

Това заяви народният представител от ПГ „Обединени патриоти“ и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов от парламентарната трибуна. Той взе думата от името на парламентарната група на Патриотите, за да отговори на неверните обвинения, които по-рано от ПГ „Воля“ отправиха в парламента. Ангелов натърти, че взема думата от името на парламентарна група, а не на театрална трупа, както правят някои други.

Емоционално Ангелов показа и фланелката си, която е с лика на легендарния водач на ВМРО и велик българин Тодор Александров.

Именно г-н Марешки е човекът, който излъга избирателите на „Воля“, които са му гласували доверие, обръщайки позициите си от предизборната си кампания на 180 градуса. Изведнъж от ориентирана към НАТО и ЕС и желаеща да има превъоръжаване на трите рода войски партия „Воля“ стана противник. Кой в такъв случай е излъгал избирателите си, запита патриотът.

Той определи като неверни обвиненията на Марешки към „Обединени патриоти“, че не изпълняват своите предизборни обещания, както и програмата за управление на ГЕРБ и ОП. Всички заложени неща, като увеличаване на доходите в сектор  „Сигурност“ и доходите на пенсионерите, се случват, обясни Ангелов. Той посъветва Марешки да направи справка и за увеличението на средствата за образование и здравеопазване, което е станало в този мандат.

Поетите ангажименти на ГЕРБ и ОП ние изпълняваме, декларира Юлиан Ангелов.

Настояваме Марешки да покаже мъжко поведение и да отзове Андон Дончев от „Воля“ от поста председател на парламентарната Комисия по политиките на българите в чужбина. В противен случай ще бъде ясно за всички, че г-н Марешки от натовец и европеец се е превърнал в ленинист и сталинист.

Народният представител напомни за скандалното поведение на Дончев, който си е позволил да нарича наши сънародници в Западните  покрайнини „народа на Югославия“, която Югославия – и кралска, и комунистическа после, има най-голяма вина за незавидното положение на българите на нейна територия. Освен това Андон Дончев при друга своя служебна визита в Украйна е използвал руски език при срещата му с местни българи.

Припомняме, че от ОП поискаха оставката му като председател на комисията, ангажирана с въпросите на българите зад граница заради това негово поведение, което граничи с национално предателство. За Патриотите е недопустимо Дончев да бъде командирован от името на българския парламент при своите работни посещения, а да уронва авторитета му и да работи открито против националните ни интереси.

За чии чужди интереси работи г-н Дончев, запита Ангелов от трибуната.

Видео от изказването на народния представител Юлиан Ангелов >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *