Патриотът Сиди от ВМРО: В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата

Патриотът Сиди от ВМРО: В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата

25 април 2018  |   0 коментара

В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата, смята пловдивският депутат от ПГ „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО и областен координатор на партията за Пловдив Александър Сиди. Позицията му идва след поредните цигански безчинства в карловското село Розино. Снощи под влиянието на алкохол и упойващи вещества група цигани отново са предизвикали масов бой и отново са застрашили живота и здравето на хората в селото.

За проблемите с циганската махала в Розино ние от ВМРО – Българско национално движение говорим от години. Припомняме, че именно представители на етноса миналата есен нападнаха и пребиха двама лесничеи в гр. Баня, които се опитаха да предотвратят незаконна сеч. Отново техни представители бяха замесени и в убийство преди три години. Проблемите там са ежедневие, а побоите и тормозът над българското население граничат с геноцид.

Ето защо народният представител Александър Сиди отправи въпрос към министъра на вътрешните работи Валентин Радев дали МВР предвижда разкриване на полицейски участък в Розино и какви реални мерки е предприело министерството за решаването на този проблем. Той се позовава на десетките сигнали от граждани, които постъпват буквално ежеседмично в приемната на патриота от ВМРО в Пловдив.

Прилагаме и пълния текст на въпроса:

ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО

Г-Н ВАЛЕНТИН РАДЕВ

МИНИСТЪР НА

ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ВЪПРОС

от Александър Сиди,

народен представител от ПГ на „Обединени патриоти“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 95 и чл. 96 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос.

ОТНОСНО: Поредния битов инцидент в село Розино

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В приемната ми на народен представител получих множество сигнали за нарушаване на обществения ред в село Розино. Ежеседмични са сигналите за побоища и скандали. Напомням, че имаше убийство преди три години, а преди половин година и побой над горски служители. През последния месец имаше няколко сигнала за тежки побои, последният от които е от тази седмица.

След побоя в Асеновград от миналото лято беше изградено РПУ в махалата, което значително помогна за успокояване на напрежението там. Беше изградено РПУ и в една от циганските махали на Пловдив, което също спомага за опазване на реда. Ето защо отправям към Вас следните въпроси:

1.     Предвижда ли МВР разкриването на допълнително РПУ в село Розино, в което живеят предимно хора от цигански етнос и има ежедневни битови престъпления?

2.     Какви мерки ще предприеме МВР за гарантиране на спокойствието на жителите на община Карлово, особено след случая на убийство преди 3 години в с. Розино, след побоя над горските служители и честите сблъсъци там?

3.     Може ли да бъде засилен контролът на техническата изправност на моторните превозни средства; на водачите, които управляват МПС без свидетелство за правоуправление, с отнети за нарушения книжки или след употреба на алкохол и други упойващи вещества, тъй като такива нарушения са масови сред населението на циганските махали в община Карлово?

София, 25.04.2018 г.                          Народен представител:

                                                               /Александър Сиди/ 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *