Патриотично сдружение „Родолюбец“ ще участва в „Комитски събор“

Патриотично сдружение „Родолюбец“ ще участва в „Комитски събор“

04 юли 2018  |   0 коментара

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с председателя на патриотично сдружение  „Родолюбец“ Георги Дракалиев, който е и общински съветник от ВМРО в Бургас.

Двамата обсъдиха участието на неправителствената организация в „Комитския събор“, който ще се проведе за втора поредна година в село Червена вода на 8 и 9 септември. По време на срещата беше обсъдена и идея за евентуално заснемане на събора и неговата екранизация.

Очаква се членовете на „Родолюбец“ да се включат и в предстоящите възстановки през месец октомври край село Ряхово, където ще бъдат пресъздадени единствените битки на наша територия по време на Първата световна война.

Основните дейности на сдружението се изразяват в опазване на традициите, националната и родова памет, както и културно-историческото наследство на местно, национално ниво и в районите извън България, в които живеят компактни маси етническо българско население. Сред приоритетите на организацията са развитието и популяризирането на местни и национални инициативи с родолюбива насоченост и насърчаване на интеркултурния обмен и диалог, а също и повишаване на интереса на обществото към демографската криза в България и проблемите на българите зад граница.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *