„Патриотични игри 2017“ се проведоха в  гр. Враца

„Патриотични игри 2017“ се проведоха в гр. Враца

20 юни 2017  |   0 коментара

Във Враца се проведоха поредните Патриотични игри, организирани от Национално движение „БГ Патриот“. Събитието е под патронажа на българския евродепутат Ангел Джамбазки. Игрите бяха организирани съвместно с Програмата за патриотично възпитание - Враца.

Председател на журито беше депутатът от Врачанска област Красимир Богданов, а членове - председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и заместник-председателят на НД „БГ Патриот“ Георги Балчев. Водещи на състезанието бяха Ива Крумова и Момчил Янков.

Четирите отбора – „Бели“, „Зелени“, „Червени“ и „Сини“, включващи ученици от врачанските средни училища „Никола Войводов“, „Козма Тричков“, „Христо Ботев“, Спортното училище, ПГТР и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Криводол, показаха завидни знания в областта на българската история, а физическите игри бяха преодолени с лекота и отборен дух от младите патриоти.

Оспорваната надпревара беше спечелена от отбора на „Сините“, които получиха купа, плакет и медалите за първо място. С медали бяха отличени и класираните в призовата тройка.

Всички участници бяха зарадвани от организаторите с много награди, книги и занимателни игри, с които да обогатят знанията си за миналото и героите на България.    

Патриотичните игри се доказаха, като една страхотна инициатива, която прави българското модерно и набира все повече популярност сред младите българи.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *