Патриотичният фронт ще бори ДПС

28 юли 2014  |   0 коментара

Без участието на ВМРО най-вероятно коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ нямаше да успее да реализира двама представители в Европарламента. Това коментира в студиото на „Денят започва в неделя с Георги Любенов“ по БНТ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ние положихме доста усилия в тази кампания и за нас тя беше успешна, защото има двама евродепутати, подчерта той.

На този етап Джамбазки остава депутат в Европарламента, Той коментира, че не постът е важен за него, а е важно къде и как ще бъде най-полезен.

За съюза с НФСБ евродепутатът заяви, че партията на Валери Симеонов е доказала се родолюбива и патриотична формация с изключително близки до ВМРО послания и позиции. Той е убеден, че формацията на ВМРО и НФСБ ще влезе в следващото Народно събрание.

Има нужда от патриотична сила в следващия парламент, която да дава як отпор на действията на турската партия ДПС, категоричен е Ангел Джамбазки.

Ние имаме непроменено от 20 години отношение към ДПС, подчерта Джамбазки.

Според него ДПС е противоконституционна, работи за чужди интереси и е в основата на най-тежките злоупотреби в българската икономика и политика.

Крайно време е българският национализъм да бъде обединен, крайно време е националните каузи да имат своето истинско представителство в Народното събрание, каза той.

Аз съм убеден, че патриотичният блок, който ще създадем, на основата на нашите националистически ценности и идеи, ще привлече и много разочаровани избиратели от „Атака“. Дългосрочната цел е обединението на българския национализъм в Патриотичен фронт.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *