Патриотичният фронт с опровержение

Патриотичният фронт с опровержение

03 ноември 2014  |   1 коментар

Във връзка с публикации, в които се цитира информация от „отговорни фактори от ГЕРБ“, Патриотичният фронт излезе с позиция, подписана от съпредседателите на коалицията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Ето какво гласи официалното становище на патриотите:

По повод разпространените в медиите лъжи, в които се цитира информация, получена от „отговорни фактори от ГЕРБ“, Патриотичният фронт заявява следното:

1. Патриотичният фронт е единствената национално отговорна и абсолютно последователна политическа сила, която нито за момент не промени позицията си, че за стабилно управление на България е необходимо да бъде съставена програма за спасението на България 2014-2018 година, която да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това  да пристъпи към съставяне на правителство.

2. От 5 октомври до днес Патриотичният фронт категорично заявява, че не желае да участва със свои представители в евентуално бъдещо правителство. Това бе заявявано на всички етапи в хода на преговорите с ПП ГЕРБ - на 16, 23, 30.10, както и на лидерската среща на 27.10.2014 година.

3. Никога не е било поставяно условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД.

4. Патриотичният фронт никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет „Християнство“ в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията.

5. Искането за сваляне на новините на турски език по Канал едно на БНТ е последователно отстоявано, като още през 2010 година връчихме на тогавашния премиер Б. Борисов подписка от над 50 000 граждани в подкрепа на това искане.

В заключение, публикуваното в медиите прилича по-скоро на недодялано активно мероприятие, целящо да прехвърли отговорността за съставяне на правителство от ГЕРБ на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Т.н. „отговорни фактори от ГЕРБ“ проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и националноотговорни действия от всички политически сили.

Коментари

  • недялка димитрова

    ноември 03, 2014 в 12:24

    С най- последователни и неотстъпчиви позиции в това парламентарно преставителство се оказа Патриотичният фронт. Програмата им е добра и гарантира едно ново бъдеще за България,което хората чакат от 25 години.Успех!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *