Патриотичният фронт е за правителство на националното спасение

Патриотичният фронт е за правителство на националното спасение

08 октомври 2014  |   0 коментара

Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО изпрати отворено писмо до медиите и до всички партии и коалиции, които влизат в състава на 43-тото Народно събрание.

Съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов призовават политическите сили да формулират 10 ключови тези, които според тях трябва да бъдат заложени в програмата на следващото управление.

Симеонов и Каракачанов са категорични, че правителството, което бъде избрано, трябва да е правителство на националното спасение.

Те питат още парламентарните формации дали ще подкрепят такова правителство и дали са за участието на неполитически лица в него. Съпредседателите на патриотичната коалиция призовават партиите да оповестят публично позицията си по поставените въпроси.

Патриотичният фронт дава заявка за провеждането на национална кръгла маса на 19 октомври т.г. с участието на всички парламентарно представени партии и коалиции. В следващ – втори етап, в кръглата маса трябва да участват и представители на синдикатите, работодателски организации, академични среди, медии и други авторитетни обществени представители.

Само така ще може да бъде зададен политическия дневен ред на правителството на националното спасение, както и на избраните за народни представители в 43-тото Народно събрание, аргументират се Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Пълен текст на отвореното писмо:

До

Председателите на партии и коалиции от

43-то НС на република България

До

Главните редактори и Изпълнителните директори на

българските печатни и електронни медии

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Съпредседатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”

Уважаеми госпожи и господа,

Позволете ни да се обърнем към Вас, водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следва да бъдат решени в настоящата политическа ситуация. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ни задължават да подходим по напълно прозрачен и прагматичен начин към процеса на водене на преговори, с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление – Правителство на националното спасение.

Предвид поканата от политическа партия ГЕРБ за започване на консултации с останалите парламентарно представени партии и коалиции, предлагаме на вашето внимание конкретен дневен ред, който включва:

  • формулиране на 10 ключови за всяка отделна партия или коалиция тези относно програмата за управление на следващото българско правителство – Правителство на националното спасение;
  • ЗА или ПРОТИВ програмно управление, което представлява основната конструкция за политически консенсус и е инструмент за постигане на ефективни резултати;
  • ЗА или ПРОТИВ участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне и възможност за прагматично решаване на управленски въпроси във всички сектори.

Обръщаме се към председателите на парламентарно представените партии и коалиции с призив до понеделник, 13.10.2014 г. , да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.

Заявяваме готовността си да инициираме провеждането на НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА на два етапа:

Първи – на 19.10.2014 г., с участието на парламентарно представените политически формации, представени от своите ръководства.

Втори – с участието на синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители, за да обсъдим и обобщим резултатите от преговорите и да зададем политическия дневен ред на правителството и на работата ни в 43-то НС на Република България.

08 октомври 2014 г.      Съпредседатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“

                                                                                                                   В. Симеонов

                                                                                                                   Кр. Каракачанов

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *