Патриотичният фронт декларира подкрепа за съставяне на правителство

Патриотичният фронт декларира подкрепа за съставяне на правителство

06 ноември 2014  |   1 коментар

Парламентарната група на Патриотичния фронт подкрепи програмната декларация за съставяне на стабилно парламентарно мнозинство в 43-тото Народно събрание.

Патриотите няма да излъчват свои представители в правителството. Те подкрепят програма за управление, в която са залегнали голяма част от приоритетите на патриотичната коалиция.

Ето текста, с който ПГ на Патриотичния фронт дава подкрепа:

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА

Водени от чувството за дълг пред българския народ за осигуряване на политическа стабилност като необходимо условие за решаване на тежките проблеми на обществото и нашата Родина, от коалиция „Патриотичен фронт“ декларираме съгласието си за подкрепа на „Програмната декларация за формиране на стабилно парламентарно мнозинство в 43-то Народно събрание“, както и правителство с мандата на ГЕРБ, което ще изпълнява съгласуваната програма.

Запазваме правото си на различно мнение по някои нестратегически въпроси, решаването на които ще търсим чрез обсъждане и консенсус в българския Парламент.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Председател на ПГ на „Патриотичен фронт“:  инж. В. Симеонов

Ето и основните предложения на Патриотичния фронт, които са залегнали в управленската програма на правителството:           

 1. Подчиняване на евроатлантическата интеграция на националния интерес.
 2. Поставяне на зависимост на политиката за подкрепа на Западните Балкани за присъединяване към ЕС и НАТО от защитата на правата и законните интереси на българските общности там.
 3. Обвързване на субсидиите в образованието с неговото качество.
 4. Поставяне на пенсионната реформа във връзка с демографските реалности в страната.
 5. Поощряване тридетния семеен модел. За следващи деца – рязко намаляване на помощите.
 6. Приемане на национална програма за противодействие на демографската катастрофа.
 7. Комплексен преглед (ревизия) на разходите в енергетиката, формулиращи крайната цена на електроенергия, чиито резултати да бъдат оповестени публично.
 8. Законодателни мерки за ограничаване на незаконната сеч на българските гори, ограничаване и при необходимост налагане на мораториум върху износа.
 9. Доизграждане на съоръженията, възпрепятстващи незаконното преминаване по цялата южна граница с Турция.
 10. Мерки за ограничаване на битовата престъпност. Полицейско присъствие в населените мета със завишена концентрация на престъпления. Видео наблюдение в критичните райони.
 11. Промяна в изборното законодателство. Задължително гласуване, активна регистрация, ограничаване на секциите в Турция.

Наред с тези теми, които преговорните екипи допълнително включиха в програмата подготвена от ПП ГЕРБ и КП РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ открива дословно съвпадение на над 40 политики със своята предизборна програма.

Коментари

 • гоше

  ноември 10, 2014 в 2:43

  Zdraveite,interesuva me dali Blgarite ot Makedonia mogat da pou4avat Blgarsko Grajdanstvo v novoto pravitelstvo?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *