Патриотите с декларация от трибуната на НС за еврейската нова година

21 септември 2017  |   1 коментар

Декларация от името на ПГ на Обединени патриоти прозвуча от трибуната на Народното събрание днес. Народният представител Александър Сиди отправи поздравление към еврейската общност у нас по повод новата 5778-а година.

Ето текста на декларация:

Днес  евреите по света отбелязват настъпването на Новата 5778-а година. От свое име и от името на Обединени патриоти поздравявам еврейската общност в България със светлия им празник.

Евреите в България са пример за успешна интеграция. Пример, който всички малцинствени групи в нашето Отечество трябва да следват. Българските евреи са загивали рамо до рамо със своите братя българи по бойните полета в защита на Родината. И толерантният български народ им отвърна със същото, сътворявайки чудото на спасението. През 1943 г. извърши един високохуманен акт, който спаси от сигурна смърт 60 хиляди души, изпратени в лагерите само заради своя произход.

Днес враговете на България, активно подкрепяни от безродници, родени тук, се опитват да омаловажат този факт и да лепнат срамно обвинение над българите, заличавайки спомена за спасението, наблягайки  единствено на загиналите евреи от Македония и Тракия.

Началото на всяка Нова година е време за равносметки. За евреите в дните между  Рош Ашана и Йом Кипур на небето се отваря книга, в която Господ записва делата на всеки човек, и той има възможност да се промени и да поправи грешките си. Ето защо и ние днес трябва да се поучим от грешките си и да направим така, щото да помним миналото си и да живеем задружно в бъдещето.

Нека бъде мирна и щастлива Новата 5778-а година!

Шана Това!

Видео >>> 

Коментари

 • Патреот

  септември 23, 2017 в 11:47

  Обединените патриоти упорито не искат да направят разлика между българските фашисти, причинили много мъки на българските евреи, и народа на България.
  По този начин те се нареждат в позорната редица на отрицателите на Холокоста, което е между най позорните явления и опит за оправдание на престъпленията на фашизма.
  На съвестта на цар Борис и правителството на Филов лежат изгорените в Треблинка около 12,000 евреи.
  Позор е от трибуната на Народното събрание, в деня на еврейската Нова 5778 год. човек с еврейско име да чете такава декларация, като нарича това " Поздравление" от името на " Обединените патриоти".
  До сега този човек не намери сили да коментира антисемитските книги на коалиционния си партньор Волен Сидеров или нацистките поздрави на колегите си, но успя да сътвори това обидно " поздравление"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *