Патриотите против допълнителни права на хора, сменили пола си

Патриотите против допълнителни права на хора, сменили пола си

30 март 2015  |   0 коментара

Парламентарната група на Патриотичния фронт не подкрепи измененията в Закона за защита от дискриминацията, свързани с правата на хората, сменили пола си.

Патриотичният фронт опроверга твърденията, публикувани в партийния вестник на „Атака“, че народните представители Валери Симеонов, Полина Карастоянова, Християн Митев, Борис Ячев и Султанка Петрова са подкрепили промените, чрез които са „легитимирали третия пол“.

От видеозапис на пленарното заседание на НС на 25 март т.г. е видно, че по въпросния параграф 2, който се предлага в законопроекта и касае включването и на случаите на промяна на пола, нито един от депутатите от ПФ не е гласувал „за“. 10 са били против, а 3 са се въздържали. След 26-тата минута във видеото може да проследите гласуването. На информационното табло в залата ясно се вижда начинът, по който са гласували от Патриотичния фронт.

Народните представители от НФСБ и ВМРО ще обмислят дали да потърсят правата си по съдебен път. Според тях партийната конкуренция трябва да се осъществява чрез надпревара в изготвянето на по-добри за обществото законодателни инициативи, а не чрез клевети и манипулации.

Преди гласуването в пленарна зала народният представител от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов, който е член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека, реагира остро срещу готвена поправка, която според него и колегите му е в разрез с българските традиции и още тогава даде заявка, че Патриотичният фронт няма да подкрепи подобни предложения.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *