Патриотите подкрепиха българите в Босилеград

Патриотите подкрепиха българите в Босилеград

15 декември 2016  |   0 коментара

Народните представители от Патриотичния фронт Атанас Стоянов - зам.-председател на ВМРО и Красимир Богданов – член на националното ръководство на войводите, присъстваха на благотворителна вечер за набиране на средства за деца и възрастни от бедни български семейства от Босилеград, Западните покрайнини.

Българските депутати поздравиха организаторите и гостите за благородната инициатива и дариха средства от името на Патриотичния фронт.

Събитието се провежда за четвърта поредна година и е насочено към осигуряване на топли дрехи и храна за Коледа на нуждаещите се. Организатор е местното гражданско сдружение „Група на либерални, амбициозни и солидарни“ - ГЛАС, с председател Александър Димитров.

Босилеградчани проявиха изключителна гражданска позиция, като обявиха, че ще отделят 10 процента от събраната сума за подпомагане на пострадалите от трагедията в шуменското с. Хитрино. Този жест олицетворява солидарността на българите, независимо от коя страна на границата се намират.

В благотворителната вечер участваха и генералният директор на БТА Максим Минчев, бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, председателят на КИЦ „Босилеград“ и получилият грамотата за европейски гражданин на годината Иван Николов, представители на местния бизнес.

Средства в подкрепа на благотворителната инициатива изпратиха и български представители в Европейския парламент, председателят на Агенцията за българите в чужбина Борис Вангелов, директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и много други.

Организаторите връчиха плакети в знак на благодарност на редовните си дарители и им подариха прекрасна програма с изпълнения на младежите от танцовия състав в града.

След направените дарения и проведения търг на художествени произведения бяха събрани 7700 лева. Сумата надвишава миналогодишната, което е показателно за хуманността на хората от Босилеград и техните гости.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *