Патриотите от ВМРО чистиха мястото около гроба на Тодор Александров

Патриотите от ВМРО чистиха мястото около гроба на Тодор Александров

27 август 2018  |   0 коментара

Членове и симпатизанти на ВМРО, водени от евродепутата и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки и народния представител и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов, почистиха мястото около гроба на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров над с. Сугарево в Пирин планина.

Акцията на патриотите е част от „Зеленото е родолюбие“ – начинание, което цели опазването на природата, и „Чиста памет“ – акция, чрез която се почистват и съхраняват паметните и важни за българската история места и паметници.

Патриотите от ВМРО за няколко часа в съботния ден почистиха пространството около параклиса „Св. Илия“, боядисаха оградата на гробовете на Тодор Александров и Панзо Зафиров. Те събраха шумата, изкастриха дървета, поставиха нови указателни табели по пътеката за гроба, по пътя над с. Сугарево, по пътя от с. Рожен.

Обновихме и поставихме нови табели, за да знаят хората как да стигнат и да отдадат почит на великия водач на ВМРО, коментира организаторът на партията Стефан Грънчаров.

На гроба на Тодор Александров на 2 септември (неделя) ВМРО ще отбележи 94-ата годишнина от смъртта му. Събитието започва в 11.00 часа в присъствието на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутата Ангел Джамбазки, народни представители от ПГ „Обединени патриоти", членове и симпатизанти на партията от цяла България.

Ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъде възпроизведен възпоменателен залп в памет на Стариот (един от псевдонимите на Тодор Александров).

На това паметно място по традиция нови членове полагат клетва за вярност към ВМРО. Тази година ще се закълнат над 50 нови членове.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *