Патриотите от ВМРО откриват паметник на Васил Левски в Божурище

09 юли 2019  |   0 коментара

Поредният паметник на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде открит в парк „Божура“ в Божурище на рождената му дата 18 юли от 17.30 ч. Паралелно с това се открива и паметник на Апостола в община Смядово. Инициативата е на Патриотите от ВМРО, а автор на паметника е Димитър Антов – каменоделец и общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет.

Целта на инициаторите е чрез паметния знак да бъде увековечен споменът за делата и идеалите на най-великия българин - Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев, както и да има все повече места в страната с подобни паметници, на които хората да могат да поднасят цветя и да почитат паметта на великите българи, дали живота са за благото на Родината.

Всички граждани са добре дошли на откриването на паметния знак. А ние припомняме, че по повод 142 години от избухването на Априлското въстание представители на ВМРО откриха паметник Васил Левски в град Своге, а навръх 146-годишнината от гибелта на Васил Левски такъв бе открит и в Драгоман. Също във Враца и много други места.

Вижте повече в репортажа на Национална телевизия „България 24“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *