Патриотите остават непреклонни за вдигането на пенсиите

06 април 2017  |   1 коментар

Нямаме намерение да изнудваме, а искаме да обсъдят аргументирано вариантите, коментира Юлиан Ангелов

Шансът за съставяне на ново правителство от ГЕРБ и Обединени патриоти“ е добър, коментира в „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Патриотите обаче остават категорични в позицията си за вдигане на пенсиите - ще настояват за индексация, а също и за преразглеждане на финансовата рамка за набавяне на необходимите средства.

Те, по думите на Ангелов, могат да дойдат от несъбраните акцизи на горивата и ревизирането на инвалидни пенсии, при които има съмнения за злоупотреби.  

Решение има и от гледна точка на това, че България в следващите години няма огромни плащания, както бяха в предходните - АЕЦ „Белене“, КТБ и дофинансирането на Здравната каса, добави той.

Патриотите нямат намерение да изнудват ГЕРБ за приемане на исканията им, а целта им е да обсъдят с аргументи вариантите, уточни още Ангелов.

Коментари

  • милко

    април 07, 2017 в 10:17

    Лъжа.Патриотите правят заден ход.Те и дума не споменават за преизчисляване на най старите пенсии,нито за 300 лв.минимална пенсияЩе се съгласят на мижаво поетапно увеличение до края на мандатас.Допълнителен паричен ресурс ще набираи от пенсиите на инвалидите.Защо не от пликовете на депутатите с безотчетните1950 лв.месечно.Патпиоти ли са?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *