Патриотите на импровизирана среща с протестиращите майки на деца с увреждания

20 юни 2018  |   0 коментара

Председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Волен Сидеров и народният представител д-р Калин Поповски отидоха при майките на деца в увреждания, които от дни протестират при парламента. Исканията им са да бъде приет закон за личната помощ.

Майките обясниха, че им е необходима подкрепа, за да оцелеят. Ние не вярваме в закона за хора с увреждания, защото го чакаме години наред, обясни им Вера Иванова. Той няма как да влезе поне до октомври, което допълнително ще забави промените, каза друга майка. 

Нека стане готов Законът за личната помощ, а той може да претърпи промени между първо и второ четене, каза им Поповски, който е заместник-председател на комисията по труда, социалната и демографската политика в НС. Той се съгласи, че големият проблем е, че за първа група инвалидност децата получават 930 лв., а като навършат пълнолетие сумата пада на 230 лв. Реално тези деца не могат да работят, заради инвалидността. А месечният доход на семействата намалява със 700 лв., което за хората е тежко финансово натоварване.

Д-р Поповски информира, че точно тази тема е коментирана със социалния министър, че е необходима промяна. Една от идеите е обвързване с минималната работна заплата.

Майките ще изпратят проектозакона за личната помощ на „Обединени патриоти“, за да се запознаят с него.

Вижте какво си говориха на срещата майките и депутатите във видеото на Румяна Тонева, „24 часа“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *