Патриотите и КНСБ изповядват едно и също виждане за ръст на доходите

Патриотите и КНСБ изповядват едно и също виждане за ръст на доходите

12 октомври 2017  |   0 коментара

С КНСБ изповядваме едно и също виждане за ръст на доходите – в диалога с ГЕРБ ще го отстояваме.

Това каза пред журналисти народният предтавител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов след срещата на парламентарната група с КНСБ, предава „Фокус”.

Винаги сме имали допирни точки със синдикатите. Много от философския фундамент на двете организации е един и същ. За нас предложенията, които дават от КНСБ, са сериозен анализ. Рано е да кажа кое от тях ще можем да интерпретираме точно в този бюджет, но факт е, че ние изповядваме същото виждане за ръст на доходите, каза Веселинов.

В диалога с нашите партньори с ГЕРБ ще отстояваме тази теза, търсейки този оптимум, който няма да разклати финансово държавата, допълни той

Народният представител посочи, че от Обединени патриоти имат общо желание с КНСБ за един и същи труд в ЕС да се заплаща едно и също. Както знаете има европейска инициатива, която ние също подкрепяме – на г-н Ангел Джамбазки и на седем държави. В тази посока ние сме сътрудници, заяви Веселинов.

Попитан дали е оптимист да бъде въведен необлагаем минимум, той каза, че не са започнали сериозните разговори за 2018 г.

От своя страна председателят на КНСБ Пламен Димитров коментира пред журналисти, че данъците и доходите са били централни на дебата между „Обединени патриоти“ и КНСБ.

Смятаме и твърдим, че за следващата година трябва да се стигне до дебат поне за механизъм за въвеждане на необлагаем минимум, който да струва 800 млн. лв., но тези пари ще влязат в джоба на всички работещи българи – 2 млн. и 800 хил. души, коментира Димитров.

По думите му хората очакват повече и в сферата на доходите. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *