Патриотите искат изслушване на Митов по скандалните изявления на Ердоган

Патриотите искат изслушване на Митов по скандалните изявления на Ердоган

25 октомври 2016  |   0 коментара

Народните представители от Патриотичния фронт и членове на комисията по външна политика Юлиан Ангелов и Красимир Богданов депозираха заявление в деловодството на Народното събрание за изслушване на външния министър Даниел Митов.

Патриотите настояват такава точка да бъде включена в дневния ред на комисията още тази сряда – 26 октомври.

Повод за искането е изказването на президента на Република Турция Реджеп Ердоган, че на границите на сърцето му се простират не само до Република Турция, а и до Кипър, Алепо, Солун, Варна и Кърджали.

Това изявление е обезпокоително и е поредна проява на претенции на неоосманистка Турция към територии на съседни държави. Гърция вече реагира остро, докато България все още не е заявила официална позиция, освен с кратък коментар в социалната мрежа на министър Митов.

Текст на заявлението:

До г-жа Джема Грозданова

Председател на Комисията по външна политика

в 43-то Народно събрание

Уважаема г-жо Грозданова,

Във връзка със скандалните изявления на президентът на Република Турция Реджеп Таип Ердоган, визиращи територии в България и други съседни страни, като сфера на турските държавни интереси, моля в предстоящото заседание на Комисията по външна политика на 26.01.2016 г. да бъде включена точка в дневния ред: Изслушване на Министъра на външните работи Даниел Митов, относно позицията на министерството по горното изявление.

Вносители:

Юлиан Ангелов

Красимир Богданов

ПГ „Патриотичен фронт“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *