Патриотите за поредна година подкрепиха благотворителна коледна вечер в Босилеград

Патриотите за поредна година подкрепиха благотворителна коледна вечер в Босилеград

13 декември 2019  |   0 коментара

Организаторите поднесоха вълнуваща културна програма, акцент в която бяха импровизираните виртуозни изпълнения на Теодосий Спасов, който беше специален гост на инициативата

9005 лева бяха събрани на VII-та благотворителната коледна вечер, която сдружение „Глас” организира в хотел „Дукат“ в Босилеград. Събраната сума е предназначена за реализация на младежки инициативи през 2020 година, които ще предлагат и ще изпълнят, младежи от Босилеград. В началото на годината ще бъде обявен конкурс с условията по тази програма.

Благотворителната инициатива събра за седма поредна година представители на културата, бизнеса, политиката, партньори и приятели на сдужение „ГЛАС” от Сърбия и България.

В благотворителната вечер традиционно участваха генералният директор на БТА г-н Максим Минчев, посланикът в Белград г-н Радко Влайков, заместник-председателят на НС г-н Валери Симеонов, депутатите от ГЕРБ – Емилия Милкова и Красимир Събев, депутати от Обединени патриоти – Росен Живков, Йордан Йорданов и Мария Цветкова, представителите на културно-информационните центрове в Босилеград и Цариброд.

Много от приятелите на Босилеград, които не успяха да дойдат и лично да присъстват, изпратиха поздравления и отделиха средства за благотворителната кауза.

Редовните дарители получиха плакети и грамоти в знак на благодарност. По време на благотворителната вечер беше разигран и търг с картини на Иван Кънев и Любиша Пенев, средствата от който също бяха прибавени към общата сума за благотворителната кауза.

Високо ценим поканата да бъдем сред Вас в това гнездо на духовността, което поддържате с цената на много усилия. Ценим Вашата отговорна будителска дейност, която надали може да бъде измерена в количествени параметри, но качеството определено е на изключително високо ниво, обърна се към представителите на българската общност в Босилеград Валери Симеонов.

По думите му през последните две години има сериозна промяна в отношението на българската държава към проблемите на българската общност в Сърбия. Той обаче не спести признанието, че България все още е длъжник към сънародниците ни. Все още се наблюдава едно отношение на ограничаване на възможностите за национално самосъзнание, за признаване правото за изучаване на български език, при отбелязване на традиционни български дати. От друга страна, чрез едни остатъчни репресивни схеми се налага едно изкуствено разделение на българската общност“, подчерта Валери Симеонов. Затова по думите му е изключително важно държавата да показва по всячески начин, че тя е до сънародниците ни в Западните покрайнини.

Преди да се включат в благотворителната коледна вечер народните представители от „Обединени патриоти“ взеха участие в пресконференцията, организирана по повод 4-ата годишнина от основаването на Пресклуба на БТА в Босилеград и се преклониха пред паметника на Васил Левски.

Видеозапис от благотворителната коледна вечер в Босилеград >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *