Патриотите в Русе питат как се управлява ученическата спортна школа

Патриотите в Русе питат как се управлява ученическата спортна школа

14 ноември 2018  |   0 коментара

Двама от общинските съветници от групата „Патриотите ВМРО, Глас народен“ в град Русе – Иво Пазарджиев и Нина Крушева, отправиха питане към кмета Пламен Стоилов относно ученическата спортна школа.

Въпросите на Пазарджиев и Крушева са обвързани с методиката на управление на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа. Според тях, в Центъра дейностите нямат пълна прозрачност. Няма пълна яснота как се определя графикът за ползване на залата и начините за популяризиране на дейностите на Центъра.

Друга част от въпросите на общинските съветници са обвързани с липсата на назначени треньори по традиционните за град Русе спортове. А за нетрадиционните пък се оказва, че има заети няколко щатни бройки.

Отговорите на тези въпроси Пазарджиев и Крушева ще очакват да им бъдат дадени на сесията на Русенския общинския съвет на 15 ноември 2018 г.

Текст на питането на общинските съветници:

Общинските съветници от групата на „Патриотите ВМРО, Глас народен“ Нина Крушева и Иво Пазарджиев се интересуват от начина, по който се управлява Центърът за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа – Русе.

Във въпросната структура, според Интернет-страницата на ЦПЛР-УСШ-Русе, се предлага обучение по 14 вида спорт, сред които акробатика, бокс, вдигане на тежести, карате и т.н.

Двамата общински съветници – патриоти, изразяват своите притеснения, че Центърът не се управлява напълно прозрачно, като напомнят, че устройството и дейността му се уреждат с Правилник, приет с решение на ОбС - Русе.

Крушева и Пазарджиев припомнят, че с Решение № 660, прието с протокол от 19.10.2017 година на ОбС - Русе, безвъзмездно е отдадена за управление на ЦПЛР-УСШ-Русе бившата зала за хандбал, находяща се в Спортен комплекс „Ялта“. След извършения ремонт, обаче, същата освен за нуждите на школата, се предоставя за ползване от други спортни клубове.

Притесненията на двамата съветници относно непрозрачното управление на Центъра се допълват и от обстоятелството, че липсват назначени треньори, които да обучават децата в традиционни спортове за град Русе, а пък за други такива има заети по няколко щатни бройки.

Всичко това повдига няколко важни въпроса относно цялостния начин на управление на въпросната институция, които Нина Крушева и Иво Пазарджиев задават към Пламен Стоилов – кмет на град Русе.

На първо място на какъв принцип се определят спортовете, практикувани там. Следващият засяга броят на групите, които  съществуват в момента. Общинските съветници се интересуват от това дали има определена потребност от разкриване на нови групи, както и дали занапред се предвижда разширяване на кръга от предлагани спортни занимания, които могат да се практикуват в Центъра.

Следващият по-специфичен кръг от питания касае конкретните действия на управляващите ЦПЛР-УСШ-Русе към този момент.

Съветниците искат да узнаят на какъв принцип се взема решението за това кой спортен клуб да бъде включен в графика за ползване на спортната залата в комплекс „Ялта“ и на кого да бъде отказан достъп. Интересуват се и от начина за популяризиране на дейността на Центъра сред учениците и техните родители по време на учебната година, както и за това колко точно ученици са записани на занимания през учебната 2018/2019 година. На последно място Крушева и Пазарджиев искат да бъде оповестена точна информация за броя на щатните бройки за треньори във всеки спорт, както и цифрата на заетите в момента преподаватели за всеки спорт.

Отговорите си двамата съветници следва да получат на предстоящата сесия на ОбС - Русе, която ще се проведе на 15 ноември 2018 година.    

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *