Патриотите в Плевен с акт на уважение към историята

Патриотите в Плевен с акт на уважение към историята

17 септември 2014  |   0 коментара

„Патриотичен фронт  - НФСБ и ВМРО“ в Плевен изготви и пусна в разпространение карта „Плевенска област – исторически, природни и културни забележителности“. В нея могат да се видят селищата и местата, в които има ценни за историческата памет обекти. Отбелязани са не само музеите, но и защитените местности, парковете, мемориални комплекси, читалища, църкви, художествени галерии, паркове, надгробни могили, крепости, праисторически селища, пристанища и др.

Не случайно в картата е отпечатана мисълта на Иван Вазов: „Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят“.

Трябва да знаем своята история, за да градим успешно бъдещето си. Плевен има история, която му отрежда трайно място не само в миналото, но и в бъдещето. За съжаление често пъти проявяваме къса историческа памет и забравяме събития, хора и факти, които могат да бъдат наш ориентир при взимането на решения за бъдещето на област Плевен, заявяват кандидатите за народни представители на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за областта.

Вярваме, че има нещо символично в обстоятелството, че водач на листата на Патриотичния фронт за Плевен е г-н Красимир Каракачанов – д-р по международно право, член на Македонския научен институт и автор на книгата „ВМРО. Историята на една борба“, допълват те.

Картата със забележителностите на плевенска област е уникална и е издадена по идея и със съдействието на Красимир Каракачанов.

Картата в голям размер може да видите тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *