Патриотите в Добрич отбелязаха 3-ти март с автошествие

Патриотите в Добрич отбелязаха 3-ти март с автошествие

04 март 2017  |   0 коментара

С традиционен автопоход, организиран от членовете на ВМРО в Добрич, беше отбелязан Националния празник на Република България. 

Тази година към честванията се присъединиха и членовете на НФСБ и АТАКА.

Автошествието тръгна от паркинга пред зала „Добротица“ непосредствено след приключване на общоградското поклонение и тържествен ритуал с отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България от турско робство пред паметника на Kан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини.

Водачът на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Йордан Йорданов поднесе венец пред паметника на основателя на Българската държава и се поклони пред паметта на хората дали живота си за свободата на България.

Колоната от автомобили с развети знамена и надути клаксони премина през кварталите „Добротица“, „Дружба“, „Балик“, „Христо Ботев“, по булевардите „Добруджа“, „Добричка епопея“, „Трети март“.

Искам да честитя празника на всички родолюбиви добруджанци и българи., каза Йорданов. 

Както всяка година традиционно ние от ВМРО, в случая с нашите партньори в Обединените патриоти - НФСБ и АТАКА, решихме да организираме традиционния ни автопоход с развети знамена - най-вече български, разбира се, и с надути клаксони да напомним на добричлии, че това не е просто почивен ден, а това е национален празник, ден с който всички трябва да се гордеем, заяви водачът на листата на патриотите Йордан Йорданов.

Той допълни, че автошествието се организира от повече от 10 години и в повечето случаи то дори не е било организирано, а по скоро импулсивно възниква непосредствено след честванията на паметника на кан Аспарух, за да зарадва добричлии с празника.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *