Патриотите: България има нужда от добре работещ парламент с ясно мнозинство

Патриотите: България има нужда от добре работещ парламент с ясно мнозинство

19 април 2017  |   0 коментара

Не можем да си позволим да вкараме страната в спиралата на политическата нестабилност. Защото това ще граничи с предателство на националните интереси заради егоистични партийни и лични сметки.

Това заяви съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов по време на първото заседание на 44-то Народно събрание.

Пълен текст на декларацията на парламентарната група на Обединените патриоти:

Скъпи сънародници,

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Ваше Светейшество, г-н президент, г-н служебен премиер,

Ще припомня думите, които изрекох при откриването на миналото, 43-то Народно събрание. Тогава го направих от името на Патриотичния фронт, сега ги изричам от името на по-широката коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО“:

Обединените патриоти поставят за своя най-висша цел безкористната и всеотдайна защита на интересите на нашето отечество Майка България и на многострадалния, но велик български народ.

Обединените патриоти са за здрава, богата и силна нация, за възраждане и утвърждаване на основните български добродетели – любов към Родината, трудолюбие, скромност, честност, човеколюбие, свобода.

В 43-то НС Патриотичният фронт, Обединените патриоти, постигнахме немалко.

По наша инициатива и наше категорично искане парламентът и правителството решиха да бъде изградено защитно съоръжение по границата с Турция, както и да бъдат привлечени допълнителни сили на полицията и армията, за да се възпре вълната от незаконни мигранти, заливаща страната ни. Това съоръжение на практика вече е завършено, усилването на неговата охрана и дооборудването му със съвременни средства за наблюдение и възпиране ще бъдат приоритетна задача на Обединените патриоти и в 44-то НС.

Отново по наше настояване започна ревизия в българската енергетика. Парламентът направи промени в законите за енергетиката и за възобновяемите енергийни източници, които – заедно с други неотложни мерки – позволиха цената на електроенергията за бита да не бъде повишавана по време на целия период на работа на миналото Народно събрание. Създадена бе Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката, в която участваха депутати от всички парламентарно представени сили. В заключителния доклад на комисията се съдържат важни препоръки за усъвършенстване на нормативната база и контрола в енергетиката, има данни за стотици нарушения, които са предоставени на прокуратурата.  

По наша инициатива бе въведен двумесечен мораториум върху износа на необработена дървесина и бяха направени промени в Закона за горите срещу незаконната сеч.

Променен беше Изборният кодекс с въвеждане на задължителното гласуване, ограничаване на изборните секции извън страните от ЕС до 35, както и с ограничаване на броя на платените „наблюдатели“ от разни „неправителствени организации“ – които всъщност бяха скрита форма на купуване на гласове. Увеличени бяха санкциите в Наказателния кодекс за купуване на гласове, а във връзка с нелегалната миграция бяха увеличени и санкциите за незаконен трафик на хора.

Патриотите имаха изключително важна роля за постигане на съгласие за промяна в Конституцията, която да даде възможност да започне оздравяване на съдебната система. Даваме си сметка, че това е само началото и предстои много и упорита, целенасочена работа както в Народното събрание, така и в самата съдебна система, за да получат българските граждани и бизнесът справедлив и бърз съдебен процес, а престъпниците – заслуженото по закон наказание.

Обединените патриоти постигнаха съгласие в парламента и по друг въпрос, важен за историческата памет и съвестта ни като хора – признаването на геноцида над арменците в Османската империя. Тази декларация бе гласувана от всички партии в 43-то НС, с изключение на Движението за права и свободи, чиито депутати позорно напуснаха, когато цялата зала бе станала на крака, за да почете невинните жертви на този безчовечен варварски акт.

Ще спомена още няколко инициативи на „Обединени патриоти“, част от нашата програма, които бяха приети от предишния парламент:

Забраната на публични места на облекла, пречещи за разпознаване на лицето, станала популярна като „Закон против бурките“.

Премахването на ограниченията за малките дестилационни обекти (селските казани), наложени от Закона за акцизите и данъчните складове.

Изслушването на българския национален химн в началото на всяка парламентарна сесия.        

И не на последно място, а на първо – Обединените патриоти последователно работиха и ще работят за ограничаване на влиянието и отстраняване от властта на представителите на рушащата устоите на държавността антибългарска партия ДПС и други нейни протурски клонинги.

За какво ще работим, за какво ще настояваме в 44-то Народно събрание?

 

В Програмната стратегия и Приоритетите за управление от 2017 до 2021 г. ще залегнат основни идеи от Програмата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Възраждане на Българската икономика.

Въвеждане на принципа на мълчаливото съгласие в работата на администрацията.

Ограничаване на лицензионните и разрешителните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство.

Засилен ефективен следприватизационен и следконцесионен контрол. Антимонополно и антикартелно законодателство.

Продължаване реформите в енергетиката.

Прекратяване дългосрочните договори с ТЕЦ „Марица изток 1“ и ТЕЦ „Марица изток 3“ .

Удължаване живота на 5 – ти и 6 – ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Ускоряване на проучванията за добив на собствен нефт и газ в Черно море.

Контрол върху разходите на държавните енергийни предприятия.

Контрол и ревизия на договорите за изкупуване на високо ефективна енергия от ТЕЦ-ове, заводски централи, както и тази от ВЕИ-та.

Недопускане на реализацията на неизгодни за страната енергийни проекти.

Нова социална политика:

Обвързване на социалните помощи с посещение на детски градини и училища на децата на социално слабите.

Обвързване на социалните помощи с включване в трудова заетост.

Увеличаване на минималните пенсии от 01.07.2017 г. на 180 лв. и от 01.10.2017 г. на 200 лв. Индексиране на останалите пенсии със средствата от ревизиране на фалшивите инвалидни пенсии. Коалиция „Обединени патриоти“ ще продължи своята политика за сближаването на минималната пенсия с официално признатия праг на бедност.

Устойчиво нарастване на доходите.

В областта на националната сигурност:

Недопускане на бежанци и имигранти на територията на страната и незабавно депортиране на незаконно влезлите.

Полицейско присъствие във всяко населено място.

Промяна на определението за маловажен случай с оглед на противодействие на конвенционалната престъпност.

Въвеждане на тримесечни доклади на Главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС пред НС.

В образованието:

Промяна в системата на делегираните бюджети от 2018 г.

Подкрепа за българските училища в чужбина.

Повече спорт в училище.

В здравеопазването:

Засилване ролята на профилактиката.

Въвеждане на ежегодни профилактични прегледи на всички български граждани и изследвания на кръв, урина и кардиологични изследвания.

Поетапна демонополизация на Националната здравно-осигурителна каса.

В земеделието: Осигуряване на финансова подкрепа с фокус върху малките и средните предприятия, стопанства и ферми.

В жилищната политика: По - нататъшно изпълнение на националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради, но с въвеждане на нарастващ процент на самоучастие на гражданите.

Външна политика: България трябва да се ръководи от прагматично следване на националния интерес и недопускане на намеса във вътрешните работи на страната ни. Следвайки пътя за евро-атлантическа интеграция, трябва да се стремим към ефективна защита на правата и законните интереси на българите зад граница.

Ние сме за присъединяването на България към Шенген.

Ние сме за задълбочаване на сътрудничеството между НАТО и ЕС с оглед засилващото се влияние на трети страни в региона на Черно море и Балканите.

Подкрепяме необходимостта от по-радикална реформа на Дъблинския регламент в посока разтоварване на тежестта от мигрантския поток, която сега се поема от държавите на предната линия.

И отново не на последно място, а като основен приоритет:

Недопускане във властта на ДПС, ДОСТ и други протурски фашизоидни формации, които разделят и противопоставят българските граждани, насаждат омраза по етнически и религиозен признак.

Скъпи сънародници,

Уважаеми госпожи и г-да народни представители,

Ваше Светейшество, г-н президент, г-н премиер,

Изборите минаха, българският народ каза своята дума. Именно той ни подреди по този начин и ни възложи тази роля и тази отговорност в 44-то Народно събрание. Неговият глас определи да няма друга възможност за стабилно управление на нашата държава от коалицията между първата по резултат партия ГЕРБ и третата – коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО“.              

Обстановката в света и страните около нас става все по-напрегната и нестабилна. В съседна Турция след референдума все повече ще се утвърждава един авторитарен и неоосманистки режим, който не крие претенциите си към други страни, включително България, и все по-арогантно се опитва да се намесва във вътрешните ни работи. Република Македония затъва все повече в тежка политическа криза. Расте напрежението между Косово и Сърбия. Антиправителствени протести и нестабилна политическа обстановка в Румъния. Войната в Сирия и Украйна продължава, терористичните актове в Европа и по света станаха ежедневие. Между САЩ и Русия ескалира напрежение, непознато от много десетилетия. Очаква се засилване на нелегалната миграция. Само за последните два дни в Бургаско са заловени около 30 нелегални мигранти.

В тази обстановка не можем да си позволим да вкараме България в спиралата на политическата нестабилност и остро противопоставяне. Защото това ще граничи с предателство на националните интереси заради егоистични партийни и лични сметки.

България има нужда от добре работещ парламент с ясно мнозинство и – надявам се – принципна опозиция. България има нужда от стабилно управление и правителство, работещо по национално отговорна програма. Правителството трябва да води вътрешна и външна политика в интерес на народа и държавата ни. Да бъде много по-активно като фактор за стабилност на Балканите, да търси и намира съюзници в защита на националните интереси. България трябва да използва пълноценно възможностите, които й дава предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Българското правителство и парламентът трябва не просто да координират своята политика със страните от ЕС, те трябва да влияят върху създаването на общата европейска политика, особено в областта на сигурността, европейските граници, миграцията, отбраната.

А това може да стане, само ако всички ние в тази зала преодолеем партийния егоизъм и личните сметки и поставим

България над всичко!

Да живее България!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *