Патриотите алармират: ГЕРБ агитира в деня за размисъл

Патриотите алармират: ГЕРБ агитира в деня за размисъл

04 октомври 2014  |   0 коментара

Жалба до Централната избирателна комисия за нарушаване на Изборния кодекс, забраняващ предизборната агитация в деня за размисъл, изпратиха кандидатите за народни представители на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Юлиан Ангелов и Карлос Контрера.

Поводът е разпространено текстово съобщение с апел за подкрепа за ПП ГЕРБ и конкретен кандидат от 25 МИР – София, който е с преференция 4 в интегралната бюлетина. Съобщението, съдържащо Vreme e! Za stabilna Balgaria glasuvai za GERB! Nomer 9 s preferenciia 4. Tvoiat glas e vajen!“, съдържа недвусмислен призив за упражняване на активно избирателно право в полза на участник в изборите, посочват от Патриотичния фронт.

Снимките, приложени към жалбата, са изпратени от възмутени граждани до централата на ВМРО.

Вносителите на жалбата настояват ЦИК да установи по административен път и при трите мобилни оператора дали, как, кой и по какво договорно правоотношение е изпращал на неограничен кръг абонати на мобилни услуги кратки текстове съобщения, съдържащи призиви за подкрепа на партия ГЕРБ и кандидат с преференция „4”.

ЦИК трябва да наложи административно наказание на ПП ГЕРБ за нарушение на правилото на чл. 182, ал. 4 от ИК за агитация 24 часа преди изборния ден, посочват Ангелов и Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *