Пазарджиев сигнализира: Цигани в общински жилища тероризират цял квартал в Русе

Пазарджиев сигнализира: Цигани в общински жилища тероризират цял квартал в Русе

16 октомври 2018  |   0 коментара

Председателят на групата общински съветници „Патриотите ВМРО – Глас народен“ в Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев на предстоящата сесия подвига въпроса за системния звуков терор, извършван от цигани от ж.к. „Родина“ в град Русе. Те са настанени в общински жилища, намиращи се южно от блоковете „Тича“, „Силистра“ и „Марица“ в посока бул. „България“.

Ежедневието на живеещите в съседство граждани е съпътствано от силната и постоянна музика, носеща се от мощни тонколони, а понякога изпълнявана и от живи цигански оркестри. Пространството пред къщите е заградено от наемателите им и често е място за провеждане на неколкодневни цигански тържества. Живеещите в близост русенци са принудени да слушат непрестанно ориенталска музика. По време на въпросните тържества улицата пред общинските къщи бива блокирана от скъпи автомобили, собственост на живущите там или на техните гости.

Опитите за разбирателство в нарушителите на обществения ред са неуспешни, а хората потърпевшите от шума изразяват опасение, че неминуемо в даден момент ще се стигне до сблъсъци, подобни на тези в Гълъбово.

Неадекватността на наемателите на посочените общински къщи доведе до там, че през последните дин в една от тях избухна пожар, при който има нанесени единствено материални щети по общинска собственост.

Мнението на председателя на групата общински съветници от „Патриотите ВМРО – Глас народен“ Иво Пазарджиев е, че в общинските жилища следва да бъдат настанени единствено граждани с действително и трайно установени жилищни нужди, а не лица, формално отговарящи на критериите, но чиито възможности позволяват непрестанни гуляи, тържества, жива музика, скъпи автомобили и огромно количество алкохол.

Обитателите на общински жилища следва да бъдат граждани, които са полезни на обществото и допринасят за развитието му, а не хора, които са приели общинските жилища като даденост, твърди Пазарджиев.

В тази връзка той задава няколко въпроса към кмета на община Русе Пламен Стоилов. Общинският съветник пита докога ще продължи политиката, благодарение на която русенските данъкоплатци индиректно ще финансират цигански тържества. Интересува се също така и от това дали законно са изградени загражденията пред въпросните имоти, какви са щетите от пожара, тяхната стойност, както и кой ще ги заплати.

Пазарджиев настоява Стоилов да му отговори съвсем конкретно какви действия ще предприеме той във връзка с подобряване на политиката относно отдаване на общински апартаментни и къщи, както и дали счита за правилно това, че има такива граждани, които вярват, че им се полага и заслужават да живеят на преференциални цени на гърба на русенския данъкоплатец.

Отговорите кметът Стоилов следва да предостави на сесията на Общински съвет – Русе, която ще се проведе тази седмица в четвъртък. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *