От 2 април автобус 63 отново ще стига до Златните мостове

От 2 април автобус 63 отново ще стига до Златните мостове

30 март 2016  |   0 коментара

Поредна победа извоюваха общинските съветници на ВМРО в София. След питане на съветника Димитър Антов е възстановен маршрутът на автобус № 63 до една от многото красиви местности на Витоша – Златните мостове.

Битката продължава повече от пет години, още от времето, когато настоящият евродепутат Ангел Джамбазки бе общински съветник. След протест на ВМРО през края на май 2015 г. и искане на съветника Антов, маршрутът на автобуса бе удължен и от юни същата година софиянци стигаха до едно от райските кътчета в близост до София.

След това се появи и нов проблем - поради големия интерес към линията автобусите бяха претъпкани, че дори някой курсове не успяваха да стигнат финалната си дестинация. Освен това курсовете на автобусите, тръгващи от София, бяха с прекалено късен час, а тези от Златните мостове - с прекалено ранен.

След предложение на ВМРО графикът бе променен и така желанието на все повече столичани да посетят Витоша бе изпълнено. За съжаление в началото на месец ноември 2015 г. маршрутът на линията бе скъсен и тя стигаше само до кв. „Бояна“. Официалното становище бе, че няма достатъчно желаещи да посетят планината.

Ето коментарът и развитието по темата, разказани от организаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров:

Развитието на планинския туризъм, чрез осигуряване на достъпен обществен транспорт, може да бъде заимствано от добрите практики в Австрия, Швейцария и Германия.

От обяснението на администрацията защо автобусната линия е ненужна разбрах, че планините не са предпочитана дестинация през зимата. Поредната „бляскава“ реклама на София като туристическа дестинация.

Причината е ясна, и тя се казва Цеко от Алеко, човекът с лифтовете. А идеята да няма автобус 63 е, за да печели повече пари Цеко. Но нашата борба не свърши до тук, а продължи, за да може линия 63 да се удължи.

И успяхме! От 2 април автобусът отново ще се качва до Златните мостове и така всички, желаещи да отдъхнат на Витоша, ще бъдат доволни. Но нещата не спират до тук. Със свое решение СОС създава временна комисия, която ще се занимава със всички жалби, предложения и сигнали на граждани, отнасящи се до достъпа им до Витоша.

Борбата продължава.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *