От ВМРО – Септември искат да бъдат запазени трите посадени от тях дървета

От ВМРО – Септември искат да бъдат запазени трите посадени от тях дървета

15 юни 2020  |   0 коментара

Ще останели нашата Вяра, Надежда и Любов след ремонтите в град Септември?

Този въпрос задават Патриотите от ВМРО – Септември.

През 2013 година те засадиха в центъра на Септември три туи - подарък за жителите на града, и ги именуваха: Вяра, Надежда и Любов. Туята е вид иглолистно дърво от вида на кипарисите.

Вярваме в патриотизма, надяваме се, искаме да възродим Отечеството и работим с любов за България. Това беше не толкова материален подарък, а послание, с което искахме да изразим нашите въжделения и нашата борба, пишат от местната организацията.

Седем години по-късно туите вече са значително пораснали, но от ВМРО – Септември споделят:

Нашата Вяра е леко изкривена под сянката на друго дърво, нашата Надежда е с прекършени клони, само нашата Любов расте най-силна и здрава без почти никакви поражения. Но защо ли имаме някаква горчивина, когато видим, че Вярата се е изкривила, а Надеждата е пречупена и не ни е достатъчно, че все пак пораженията по Любовта са най-малко. 

Преди няколко години, когато бяха гласувани проектът за обновяването на центъра и главната улица на Септември, от ВМРО ги подкрепиха при обещанието на кмета, че големите дървета няма да бъдат засегнати, а намалението на пешеходната зона ще е заради велоалея.

Та гледам голите пънове на отрязаните дървета, липсващата велоалея и си мисля, защо Вярата се изкриви, а Надеждата е прекършена? Е все пак Любовта е с малки поражения, споделя председателят на ВМРО – Септември и общински съветник Кузо Божинов.

Дали при започналото грандиозно преобразяване на центъра на града ще бъде запазена нашата Вяра, нашата Надежда и нашата Любов, пита той.

Администрация, строители, изпълнители и кмет, Вие сте на ход, казва още Божинов.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *