Отличиха депутати от ВМРО за принос към българщината

Отличиха депутати от ВМРО за принос към българщината

12 ноември 2019  |   0 коментара

На церемония в Централния военен клуб – София народните представители от ВМРО Искрен Веселинов и Красимир Богданов бяха удостоени с Диплом „Будител 2019“. Престижното отличие се връчва от Организацията на обединените българи за принос към утвърждаването на българските ценности и национална идентичност.

Веселинов получи задочно наградата си, която му се дава за внасянето в Парламента на промените в Наказателния кодекс, разширяващи правото на неизбежната отбрана.

Отличието на Богданов е за приноса му към признаването на българското малцинство в Албания. Богданов, който е народен представител от Враца, благодари за оказаната му чест и определи успеха за българщината в Албания като епохален. Той изтъкна приноса към каузата на вицепремиера Красимир Каракачанов, евродепутата Ангел Джамбазки и народните представители Юлиан Ангелов и Борис Вангелов.

Освен многото хора и институции от България, най-важни са заслугите на българските организации в Албания – Дружество за българо-албанско приятелство, „Просперитет Голо Бърдо“, Сдружение „Наша Гора“ и хилядите ни сънародници, които след близо стогодишни усилия успяха да извоюват своята идентификация и с гордост да се наричат българи, заяви в изказването си Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *