Отбелязваме 117 години от гибелта на Гоце Делчев, отдал живота си за свободата на българите

Отбелязваме 117 години от гибелта на Гоце Делчев, отдал живота си за свободата на българите

04 май 2020  |   0 коментара

Днес се навършват 117 години от гибелта на Апостола на българите в Македония и Одринско Георги Делчев. Поради ситуацията с пандемията от COVID-19 представители на ВМРО няма да посетят лобното му място край с. Баница (в дн. Гърция), както преди две години.

Тази година членове на Организацията в София, водени от столичния общински съветник от ВМРО Димитър Антов и подкрепени от Ивайло Шопски – авторът на популярното „Бащино огнище“, почистиха гробовете на съратници на Гоце, погребани в Централните софийски гробища - Борис Сарафов, Гьорче Петров, Иван Гарванов, Христо и Милан Матови.

През вчерашния ден в интернет циркулираше снимка от първия паметник на Гоце Делчев в Скопие, изрисуван с графити, възмущават се участвалите в акцията.  Явно оттатък Вардар все още има хора, които вместо да изграждат и приобщават – рушат. Ние обаче пазим и тачим паметта за нашите деди. Бог да прости македонския българин Гоце Делчев и всички, паднали в борбата за свободата на Македония и обединението с майка България, декларират още представителите на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *