„Орландовци“ иска Джамбазки за кмет на София

„Орландовци“ иска Джамбазки за кмет на София

25 юни 2015  |   0 коментара

Пред сградата на Столична община ВМРО – Българско национално движение даде открит брифинг, на който запозна медиите със случващото се в кв. „Орландовци“.

Председателят на инициативния комитет в „Орландовци“, борещ се вече години наред с нередностите в квартала, Нито Петков разказа, че през тези години единствено Ангел Джамбазки се е борил срещу това гето и именно той трябва да бъде следващият кмет на София. Хората от „Орландовци“ застават плътно зад него.

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов напомни за искането му за свикване на извънредна сесия на СОС посветена на увеличаващата се циганска престъпност в София и липсата на сигурност на столичани.

Председателят на областния комитет на партията Карлос Контрера показа всички сигнали и доклади, внасяни и разглеждани от съвета, посветени на незаконни цигански постройки в града. Той представи и и предложенията на ВМРО към директора на СДВР старши комисар Младен Маринов за подобряване на сигурността на софиянци. Също така Контрера припомни, че единствено Ангел Джамбазки като съветник е разглеждал тази тема и именно по негова инициатива са съборени гета в районите „Младост“, „Искър“, „Студентски“ и „Люлин“.

На брифинга присъстваха и хора от кварталите „Орландовци“, „Малашевци“ и „Бенковски“. Те за пореден път изразиха недоволство от безразличието на кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев към решаването на техните проблеми. Една от най-дейните гражданки на „Бенковски“ Жени Каменова заяви, че гетото не само не се премахва, но и нараства. Това ясно се вижда и на изнесените табла със снимки на незаконните постройки на ул. „Градините“ от 2010 и 2015 година.

Вижте кратко видео за разрастването на гетото тук >>>

Снимка: Тихомира Методиева, Topnovini.bg

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *