Организацията отбеляза 130 години от Съединението

Организацията отбеляза 130 години от Съединението

07 септември 2015  |   0 коментара

Националният празник по повод обединението на Княжество България и Източна Румелия бе отбелязан от структурите на ВМРО в цялата страна.

130-ата годишнина бе почетена с акции, които припомниха, че нацията има защо да се гордее с историята си.

В Русе младежи от ВМРО, облечени в традиционни български носии, раздадоха повече от 1000 картички за празника. Десетки русенци бяха щастливи да се снимат с младежите, повдигнали патриотичния дух на съгражданите си. В обръщението си към русенци, подписано от кандидата за кмет на града и народен представител от ВМРО Искрен Веселинов, се посочва, че 6-и септември е знаменателна дата, защото това е първият успешен етап по трънливия път на национална обединение на разпокъсаната след Берлинския конгрес България. Преди дни пък Веселинов лично подари 100 български трибагреника на съгражданите си, като сключи с тях символично патриотично споразумение.

Във Враца представители на ВМРО се включиха в общоградското тържество и поднесоха венец. Младежи от Организацията подариха на врачани 1000 картички, изобразяващи границите на съединена България и поздрав от кандидата за кмет на града и народен представител Красимир Богданов. С този жест ВМРО изрази почитта си към всички врачани, които са дали своя принос във военната защита на Съединението, сръбско-българската война и борбите за обединение.

В Пловдив народните представители на Патриотичния фронт раздадоха стотици трикольори на площад „Съединение“. Те поднесоха венец от името на парламентарната група пред едноименния паметник. Акцията бе предвождана от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и от кандидата за кмет на града Славчо Атанасов.

В Троян ВМРО организира масов автопоход, като на всяка кола се вееше националния
 флаг. След това войводите се събраха в местността Айдушко сборище.

В Шумен активисти на ВМРО, облечени в четнически униформи, дариха съгражданите си с родния трибагреник. Кампанията по повод на един от най-светлите моменти в нашата история се проведе по централната улица. Пред Паметника на загиналите във войните шуменци бяха поднесени цветя. Представителите на ВМРО заявиха, че за съединение и обединение трябва да се борим и днес.

В Бургас ръководството на ВМРО, членове и симпатизанти участваха в градските тържествата по случай 130-ата годишнината от Съединението на България.

В Сливен кандидат-кметът, издигнат от коалиция „ПП ВМРО – ГС Свети Георги Победоносец“, адвокат Момчил Пантелеев почете тържествата на площад „Хаджи Димитър”. Представителите на коалицията поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър. Цветя и венци поднесоха и представители на новосформираната младежка организация на ВМРО в град Сливен.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *