ООН прие резолюция, утвърждаваща естественото семейство

ООН прие резолюция, утвърждаваща естественото семейство

15 юли 2014  |   1 коментар

Организацията на обединените нации сложи бариера за исканията на ЛГБТ активистите като отново потвърди, че естественото семейство е основната единица на обществото. 

Съветът по правата на човека прие резолюция за „Защитата на семейството“ с традиционната дефиниция за семейство. Тя признава значението на семейството за обществото и индивидите, както и че страните трябва да укрепват и защитят семейството. 

Резолюцията отразява не само значението на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН относно семейството като „естествена и основна клетка на обществото“, но посочва също, че семейството е „естествената среда“ за образованието и развитието на децата. 

Резолюцията бе приета със значително мнозинство* от 26 гласа „за“, 14 „против“ и 6 „въздържали се“ и бе посрещната с шумни аплодисменти от присъстващите. 

71 държави-членки на ООН, подкрепящи резолюцията, изразиха увереност, че това е точното време, имайки предвид, че тази година се навършват 20 години от Международната година на семейството, и предвид факта, че Съветът по правата на човека никога не е приемал резолюция за семейството. 

Резолюцията не се хареса на държави, които дават на съжителстващите лица от един и същи пол подобни права като на брачните двойки, или позволяват на лица от един и същи пол да се женят. 

Някои страни, сред които Съединените щати, отхвърлиха това определение и заявиха, че резолюцията застрашава правата на лицата в семейството и се опитва да наложи единен модел на семейство. 

ЛГБТ групи и техните поддръжници в Съвета направиха всичко възможно резолюцията за семейството да не бъде разгледана и приета. Отне близо една година, за да бъде включена в дневния ред. 

Провали се и опитът в последния момент на ЛГБТ активистите да включат квалификацията „различните форми на семейството“. 

Панелна дискусия за защита на семейството ще се проведе по време на следващата сесия на Съвета по правата на човека през септември в резултат на резолюцията.

по информация на: www.lifesitenews.com

превод и редакция: Асоциация Общество и Ценности 

Коментари

  • Тудорин

    юли 16, 2014 в 8:14

    Защита на...кое? Не е ли важна любовта, уважението, приятелството? Традиционното семейство. Чудесно. Дето си има всичко, вкл.домашно насилие, тормоз, и все някой се пише "глава"? Не бих забранил никому да изказва, показва и доказва ежедневно привързаност, вярност, дружба. Който и какъвто ще да е. Впедерасяването на онези, които управляват държави, нации, контитенти - ето къде е истинският УЖАС. Също, както и в религиозно-фанатичните затвори от рода на ислямистки Афганистан, Северна Корея и някои от по-близкия нам Изток. Защо не забранят, тогава, и разводите? Че, ако веднъш не попаднеш на правилния човек, да се мъчиш и терзаеш цял живот, като разваляш не само своя, ами и живота на околните? Нещо ни става напоследък и далеч не е от най-хубавите. Да бяха са изказали в защита на децата, ама ... къде греша? Не дадеш ли право на някого на избор, с какво право може да изискваш и да му забраняваш?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *