Около 2000 майки са се възползвали от програма за детегледачки

Около 2000 майки са се възползвали от програма за детегледачки

29 ноември 2017  |   1 коментар

Около 2000 семейства са се възползвали от програма за детегледачки на МТСП. Това стана ясно от коментара на заместник социалния министър Султанка Петрова пред News.bg.

Има изключително голям интерес към тази програма. Около 2000 майки вече са се възползвали от нея, информира тя. Това е изключително важно, защото много млади майки искат да започнат работа, а тази програма даде шанс на децата, които не са настанени в детско заведение, да бъдат отглеждани в домашни условия, а майката да започне работа, поясни Петрова.

Важното, по думите ѝ, е, че родителите имат правото да изберат човека, който да се грижи за тяхното дете. С тази програма имаме шанс да подпомогнем родителите на децата, които не са успели да се класират за детска градина, каза още заместник социалният министър.

Петрова е доволна, че се помага на родители, чиито деца не са влезли в детска градина.

Ние трябва да имаме отговорност към нашите деца и те трябва да бъдат равни, подчерта тя. За нас е изключително важно да задържим младите хора, за нас това е приоритет и ние ще вървим в тази посока, изтъкна заместник-социалният министър.

Припомняме, от 28 септември Агенцията по заетостта започна приема на заявления по проект „Родители в заетост“. Той подпомага родителите да продължат трудовата си реализация и същевременно да бъдат спокойни за отглеждането на своите деца чрез осигуряване на детегледачи. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 20 млн. лв.

Повече четете в интервюто на Диляна Панайотова със зам.-министър Султанка Петрова.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *