Общинарят Димитър Антов с ангажимент към пенсионерските организации

Общинарят Димитър Антов с ангажимент към пенсионерските организации

16 декември 2019  |   0 коментара

Преди дни общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов гостува на пенсионерската организация в Банкя по покана на председателя ѝ Нели Славеева.

Домакините запознаха съветника с проблемите около регистрацията на тяхната структура, спънките, които имат за използването на общинското помещение, предвидено за събиране на пенсионерите. Те изтъкнаха, че е нужно приемането на наредба от СОС, свързана с регистрацията и дейността на пенсионерските организации. Такава в момента липсва.

От своя страна Антов покани ръководството на пенсионерската организация „Банкя” да представи проблема пред Комисията по Образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община.

Общинският съветник от ВМРО се ангажира да работи за приемане на Наредба за дейността на пенсионерските организации в София, като текстът ѝ ще бъде изготвена след разискване с отделните пенсионерски клубове, организации и фракции.

Целта е да има ред и да спре политиката на дадени кметове да се намесват в работата на отделните пенсионерски организации. Не бива да се създават спънки на организациите на възрастните хора при осигуряването на помещение за дейността им, коментира Димитър Антов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *