Областният управител на Добрич откри изложба за 140 години Търновска конституция

Областният управител на Добрич откри изложба за 140 години Търновска конституция

02 април 2019  |   0 коментара

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов от ВМРО откри гостуващата в Дом-паметник „Йордан Йовков” изложба „Всичко се състои в нашите сдружени сили”, посветена на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на първата Конституция на Третата българска държава, известна като Търновска. Експозицията гостува в Добрич по инициатива на Народното събрание и със съдействието на Държавна агенция „Архиви”.

Съдията от Окръжен съд - Добрич Георги Павлов изнесе лекция, посветена на Търновската конституция и възстановяването на държавността в новоосвободена България.

Красимир Кирилов благодари на Народното събрание, на ДА „Архиви“ и на Регионалния исторически музей, направили добричлии съпричастни с историческите факти от основополагането на Третата българска държава. От никоя страна за нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите сдружени сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия, цитира Красимир Кирилов част от писмо на Васил Левски до богат българин във Влашко, писано през 1871 г. и добави:

Тези думи на Апостола на свободата и до днес са девиз на Народното събрание. Те звучат и днес актуално и ние сме тези, които трябва да обединим усилия, за да имаме модерна, съвременна България.

Гост на откриването на изложбата бе и народният представител от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти” Йордан Йорданов.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *