Обединени патриоти с успех: Истанбулската конвенция е спряна

Обединени патриоти с успех: Истанбулската конвенция е спряна

25 януари 2018  |   2 коментара

ГЕРБ ни послушаха и показаха висока коалиционна култура, казва председателят на ПГ на Патриотите

Заставаме пред Вас, за да изкажем своята благодарност към нашите коалиционни партньори от ГЕРБ, които ни послушаха, и отложиха тази спорна тема с Истанбулската конвенция. Заявявам категорично, че ние сме против насилието над жени и деца, и мъже също, но виждате, че в българското общество се появи един голям смут, появиха се тълкувания на някои понятия, които създадоха много сериозно обществено напрежение. Затова и призовахме нашите коалиционни партньори да оттеглят, да забавят, да не бързат с тази тема,  имаме и по-важни въпроси да решаваме, свързани с икономика, с доходи на българите, със стандарта на живот на българите и те ни послушаха. Приемам това като една стъпка напред в повишаването на коалиционната култура. Както знаете,  в последните седмици имаше някои скърцания между ГЕРБ и „Обединените патриоти“, но в момента съм удовлетворен  – като председател на групата, че ГЕРБ ни послушаха, взеха решение да мине през обществено обсъждане тази тема, да се включат колкото се може по-широки кръгове. И това е правилно, това е разумното решение.

Това заяви на пресконференция в НС днес и председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Славчо Атанасов от Патриотите пък заяви, че членове 12, 14 и 60 от Истанбулската конвенция са тези, които изцяло изменят духа на документа. По думите му евентуална пояснителна декларация, придружаваща конвенцията при ратификация, няма да има правна стойност, като посочи за пример Полша.

Ние внесохме питане до министър Цецка Цачева относно финансовите ангажименти, които България трябва да поеме с ратификацията на конвенцията, както и законодателните промени, към които трябва да се пристъпи. Вчера приехме Конвенция за минималната работна заплата, която е подписана от България преди 48 години. Смятам, че подобен срок е приемлив и за Истанбулската, заяви заместник-председателят на групата на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

Коментари

 • Огнян Велинов

  януари 25, 2018 в 5:53

  туууу бре! А тъй се надявах да се приеме, че да мога да си джендърствам на воля! Моя джендър е избиването на хора.

 • румен стоянов

  януари 26, 2018 в 8:44

  Приятели,
  .
  Сексуалната психопатия, наречена Джендър, прикрита под насилието над жени и деца е, като л@йно намазано с мед... Да го изядем ли..., само защото е намазано с лечебен и сладък мед..., за да усетим истинския вкус на Истанбулската конвенция...?
  .
  А в същото време, по вина на джендърската партия "Граждани за Евро-гейско Развитие на България"...:
  - "България... фигурира като нарушителка на 7 директиви и един регламент, засягащи пазара на ток и газ, европейската заповед за разследване, правото на адвокат, защитата на географски наименования и др..."
  Започват безумно големи ежедневни глоби, глоби и пак глоби...
  .
  Писна ми - РЕФЕРЕНДУМ И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ...!!!
  .

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *