Обединени патриоти се обявиха за въвеждане на протекционизъм

Обединени патриоти се обявиха за въвеждане на протекционизъм

18 март 2017  |   0 коментара

На нарочна среща с представители на КНСБ, водачът на русенската листа на КП „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ представи приоритетите на обединените националисти и патриоти по отношение на изграждането на работеща и модерна икономика.

На първо място трябва да се въведат легитимни протекционистични мерки за защита на българското производство от външния протекционизъм чрез прилагане на антидъмпингови мерки, каквито широко се използват от ЕС, САЩ и други страни. Малко известен факт е, че Съюзът въвежда 10-15 подобни мерки годишно, което показва, че тази практика не е отречена.

Разбира се важно е да се приеме и стратегия „Технологична България“. Всички модерни икономики имат за основа високоразвитото индустриално производство с профилирани сегменти. Такава следва да бъде и българската икономика.

Само с туризъм и селско стопанство България няма да се нареди сред богатите държави и ще бъди винаги на последните места в модерния свят, каза пред представителите Веселинов. Дошло е времето, в което чрез приемането на подобна стратегия и система от мерки, да се промени профила на икономиката, да го преориентират към индустриалните и високотехнологични производства, допълни той.

Част от инструментите за изграждането на инфраструктура за бизнес са диференцираните данъчни ставки, нови инструменти за кредитиране с преференциални лихви, дялово инвестиране от страна на държавата и публично-частни партньорства с ясен регламент и т.н.

България трябва да се превърне в деен участник в Четвъртата индустриална революция, каза водачът на листата на русенските патриоти.

Веселинов даде пример с Русенската корабостроителница, която „падна“ жертва на сбърканата ни съдебна система. Работниците са поставени в унизителното положение да нямат право на избор, само защото един частен съдебен изпълнител е решил, че е дошло времето да запечата, поради дългове, тази гордост на русенската икономика.

В бъдещия парламент „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ ще подновят предложенията си и ще се борят за изконните права на работниците и бизнеса да бъдат защитени пред банките и финансовите спекуланти.  

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *