Обединени патриоти откриха предизборната си кампания в Русe

27 февруари 2017  |   0 коментара

В Пленарна зала на Община Русе бе поставено началото на предизборната кампания на кандидатите за народни представители на „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ - НФСБ, АТАКА и ВМРО“. Пред близо 500 души Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки представиха имената на онези, които ще се борят за доверието на хората от 19 МИР - Русенски в изборите на 26 март 2017 година. Те пристигнаха в дунавския град специално за събитието, за да подкрепят кандидатите.

Водач е Искрен Веселинов от ВМРО. Той е пътен инженер и юрист, заместник-председател на ВМРО, народен представител в 43 ОНС. Втори е професор Любомир Владимиров от АТАКА, доктор на науките от Военна академия „Г.С.Раковски“, преподавател в три висши учебни заведения. Третият поред е от НФСБ - Атанас Барбуков, който е управител на агенция за недвижими имоти. Следващите са Галин Григоров от ВМРО - финансов експерт, областен координатор на воеводите, председател на групата общински съветници „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ в ОбС – Русе, следва Мирослав Славчев от АТАКА - заместник-председател на ОбС Русе, рекордьор по леководолазен спорт, после е Иван Иванов от НФСБ - секретар на Община Сливо поле, следвано от Иван Гьоков от ВМРО - собственик на верига магазини в Бяла накрая Даниел Маринов от АТАКА - животновъд и общински председател на АТАКА - Две Могили.

Основният акцент в приветствието на председателя на ВМРО и водач на листата с кандидати за народни представители в Плевен Красимир Каракачанов бяха по-високите доходи, по-стабилната и работеща българска икономика, както и сигурността на държавната граница. В програмата на Обединените патриоти е залегнало рязкото вдигане на доходите на българите, независимо дали са пенсионери или работещи, и отърсването от налаганата в последните години теза, че всяко увеличение за подобна дейност е пряка заплаха за стабилността на системата.

В своето слово водачът на листата на Обединени патриоти за Русе Искрен Веселинов припомни за пореден път уродливата трансформация, през която опонентите на Патриотите преминаха, за да последват най-накрая идеите, предлагани от НФСБ, АТАКА и ВМРО. Веселинов заяви, че има не малко сходство в програмите в дясно и ляво с онази, която националистите предлагат.

Българските патриоти са истинската промяна, категорично заяви Веселинов. Това послание отекна във всички краища на залата и изправи присъстващите на крака. На хората им омръзна едни и същи партии да се опитват чрез различни свои проявления да ги държат пленници на безкрайния български преход, който превърна страната ни от модерна и икономически развита в изостанала и бедна. Чрез въведеното благодарение на усилията на патриотите задължително гласуване на предните избори до урните отидоха да гласуват 500 хиляди българи повече. Сега отмяната на минималните, но стимулиращи санкции за негласувалите от  Конституционния съд е връщане на процеса в изходна позиция и именно заради това националистите ще подемат кампания, призоваваща хората да отидат и задължително да пуснат своя глас, отхвърляйки по този начин омразното статукво. Всички трябва да разберат едно, а именно, че няма друг начин да се демонстрира силата, стаена у всеки от нас, освен чрез гласуването, призова Веселинов.

Не останаха незасегнати от Веселинов и огромните проблеми, стоящи пред Северна България от десетилетия и за които той постоянно сигнализира българският парламент в предния мандат. На първо място, разбира се, е пътят, свързващ Русе с Велико Търново. В предизборната програма на ГЕРБ се забелязва отстъпление от шумно рекламираното намерение да се изгради автомагистрала. Сега те ни обещават скоростен път, каза заместник-председателят на ВМРО, което е заобикаляне на проблема, а не решение. Северна България е оставена на произвола на съдбата в предизборната програма на партията на Борисов.

Българите тук имаме нужда от обновяване на инфраструктурата, искаме когато децата ни пътуват по този път, ние да сме спокойни, че няма да им се случи най-лошото, каза още водачът на листата на Обединени патриоти в Русе.

Вече много години приоритетно централната власт насърчава инвестициите в Южна България. Разликата е смазваща -  диспропорциите в инвестициите между Северна и Южна България от влизането ни в ЕС, като съотношение са почти 1:4, а по отделни програми, като ОП „Транспорт“ 1:6, като  за новия планов период диспропорцията достига 1:30.

Решението е просто според Искрен Веселинов -  страната ни трябва да даде нов импулс на важните за нея проекти, като Коридор №8, свързващ Черно с Адриатическо море и разбира се, „Новият път на коприната“, осигуряващ достъпа на стоки от Далечния изток по направлението Варна-Русе-Централна Европа. Не трябва да се пренебрегва и скорошното завършване и изграждане на транспортната инфраструктура от граница до граница по основните европейски коридори. Сред приоритетите на следващия кабинет трябва да бъде построяването на магистралите „Хемус“ и „Русе - Велико Търново“, скоростния път София - Видин и тунелът под връх Шипка с прилежащата му инфраструктура. Това неминуемо ще даде нов шанс за развитие на Северна България, която дълги години бе лишена от мащабни инфраструктурни проекти, сподели Веселинов пред присъстващите в залата. 

Наред с това трябва да се довърши и АМ „Струма“ и АМ „Черно море“.  Не е за подценяване и лошото състояние на железопътния транспорт тук. Приоритетно трябва да се обнови ЖП-линията Русе-Варна и в двата ѝ края да се изградят интермодални терминали.

Професор Любомир Владимиров заяви пред присъстващите, че е крайно време да се спре екологичния геноцид над русенци. Според него дългите години неглижиране на проблема е направило темата изключително важна за русенци, които в началото на прехода излязоха първи да протестират за своя чист въздух.

Владимиров припомни, че общинската и държавната власт са длъжни на жителите в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, където от много време насам хората настояват за изграждането на канализация. Това трябва да бъде основен приоритет на всички русенски народни представители в следващия парламент.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *